expo lgtbi

Aquestes són les activitats de tardor al Centre LGTBI de Barcelona:

Exposició: ‘Un sol moment. Relats sobre la identitat de gènere’.
A la sala d’expos del centre i al web. Fins al 31 de desembre

Un projecte comissariat per l’Associació Cultural Berdache amb el qual el fotògraf Álvaro García ha volgut aproximar-se a la realitat de 19 persones que qüestionen, deconstrueixen i donen respostes sobre la seva identitat de gènere a través de disciplines tan diferents com la música, la performance, la moda, la o interpretació.  El projecte també es podrà consultar en format multimèdia al web del Centre LGTBI.

Activitats de tardor

  • Dimarts 13 d’octubre, 18.30 h

Héctor Acuña / Frau Diamanda, traductorx, artista audiovisual, drag performer i escriptorx, dinamitzarà una conversa entre Álvaro García i Aldemar Matias per conèixer com va sorgir el projecte que gira al voltant del projecte ‘Un sol moment’.

  • Dimarts 20 d’octubre, 18.30 h

Presentació del llibre ‘No estamos tan bien’, el primer llibre del periodista i activista Rubén Serrano. L’obra és un recull de converses amb diferents persones LGTBI que han patit episodis de violència quotidiana relacionada amb les seves posicions sobre gènere, amor i sexualitat. Conversarà amb Brigitte Vasallo.

  • Divendres 6 de novembre, 18.30 h

Presentació de ‘Teatre trans i altres textos no normatius’, del dramaturg Marc Rosich, un volum que aplega quatre de les seves obres protagonitzades per cossos i identitats de gènere que defugen de la normativitat.

  • Dimecres 11 de novembre, 18.30 h

La relació del gènere amb la moda, el món digital i les sèries de televisió centrarà les
xerrades previstes. La primera: Marc Giró, comunicador i exeditor de moda a la revista Marie Claire, conversarà amb Sílvia Rosés, experta en història de la moda. Junts repassaran com han evolucionat les fronteres de la moda masculina i femenina al llarg dels anys.

  • Dimecres 2 de desembre, 18.30 h

Marta Roqueta-Fernàndez, especialista en gènere i cultura de masses, reflexionarà sobre com el món digital és, actualment, un espai de configuració de les identitats de gènere i la sexualitat de les generacions més joves.

  • Dimecres 16 de desembre, 18.30 h

Rafael Ventura, doctor en Comunicació per la UPF, amb la seva expertesa en l’àmbit dels LGBT/Queer Media Studies ajudarà a explorar la construcció de les identitats de gènere i sexuals als mitjans.

  • Dijous 17 de desembre, a les 18.30 h

El periodista Víctor Fernández Clares dialogarà amb dues de les persones que han participat a
l’exposició ‘En un sol moment’, Ken Pollet i Genderhacker.