casa vicens

Després de dos anys sense celebrar Santa Rita, la Casa Vicens de Gaudí manté la popular tradició gracienca amb la benedicció de roses al seu jardí aquest diumenge, 22 de maig, a les 12 h

Les entrades per visitar aquesta casa modernista considerada Patrimoni Mundial de la Unesco tindran un 50 % de descompte aquest cap de setmana i si aneu el dia de la benedicció, diumenge a les 12 h, amb una rosa, l’entrada a la primera casa construïda per Antoni Gaudí serà gratuïta.


Quan?

Diumenge, 22 de maig, 2022 | a les 12 h


On?

Casa Vicens Gaudí (carrer de les Carolines, 20-26)


Com?

Diumenge, 22, a les 12 h l’entrada és gratuïta si vas amb una rosa (a l’exterior de la casa hi ha parades). Durant tot el cap de setmana del 21 i 22 de maig l’entrada a la Casa Vicens té un descompte d’un 50 %.


Santa Rita i la Casa Vicens Gaudí

La primera casa construïda per Antoni Gaudí entre 1883 i 1885 estava ideada com un espai d’estiueig i de desconnexió vinculada a la celebració de Santa Rita des del segle XVIII, quan en el terreny de la finca hi havia una font amb aigües carbonatades que es van comercialitzar fent-se molt populars a finals del segle XIX. Fins i tot es va construir una capella per albergar la font, però el 1963 es va enderrocar per construir un gran bloc d’edificis.

Els antics propietaris, la família Herrero-Jover, cada 22 de maig obrien les portes del jardí per celebrar Santa Rita i amb l’obertura de la Casa Vicens com a casa museu el 2017, els nous propietaris van assumir el compromís amb la Vila de Gràcia de mantenir la tradició de la benedicció al jardí.