Sisena edició de la Barcelona Novel·la Històrica, un festival que un any més ens proposa viatjar a altres èpoques a través de la literatura. I quina és la proposta? Doncs que aquest trasllat a temps passats es facin acompanyats d’artistes de tots els temps, de genis de l’art, les vides dels quals, en algun moment, han estat plasmades a la ficció literària.

Sota el títol ‘Creació. Artistes en la història’, diversos autors expliquen de quina manera s’han apropat a personatges que han passat a la història, com Picasso, Josep Pla, Poussin, Vermeer, Claudel, Dalí, Frida Kahlo o Leonardo Da Vinci, o quina és la millor manera de reflectir etapes històriques com el Renaixement, la Revolució Francesa, la Belle Époque o les avantguardes.

Del 5 al 10 de novembre, per la Biblioteca Jaume Fuster i la Fundació Tàpies passaran noms com Victoria Cirlot, Jordi Soler, Francesc Miralles, Xavier Bru de Sala, José María Ridao, Màrius Carol, Màrius Serra, Andreu Carranza, David Cirici, Eduard Márquez o Armand Puig, entre molts altres.

Dijous, 8 de novembre, al Saló de Cent, es lliurarà el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino a l’escriptor cubà Leonardo Padura.

Un cita literària que inclou també clubs de lectura a les Biblioteques Sofia Barat i Collserola – Josep Miracle, o rutes literàries. Itineraris a través de cinc novel·les històriques que us acostaran a Picasso, Miró, Gaudí, Casas i Dalí. Us hi apunteu?

Programa dia a dia del cicle Barcelona Novel·la Històrica i PDF