El festival de la cervesa artesana ha arribat a la vuitena edició al recinte firal de La Farga de l’Hospitalet amb un objectiu: superar els 33.000 assistents que van tenir l’any 2018. I ho ha aconseguit. Segons l’organització, han assolit una xifra rècord amb 35.000 persones. Des del 15 de març i fins aquest diumenge, els assistents han pogut degustar més de 600 tipus de cerveses. I han augmentat així un 33 % l’oferta respecte de l’any passat.

Totes les cerveses són artesanes i han estat produïdes al sud d’Europa. Per servir-les els organitzadors han muntat una gran barra de més de 120 tiradors per on van sortint totes les cerveses participants.

Els organitzadors entenen la cervesa com un producte gastronòmic, per aquest motiu subratllen que el festival és una plataforma per tastar novetats o modalitats encara molt desconegudes. Però encara van més enllà, hi ofereixen una àmplia oferta gastronòmica, activitats relacionades amb la cultura cervesera, música en directe i espectacles familiars.  Aquest diumenge, per exemple, se celebra un taller que analitza la cervesa com a producte gastronòmic per cuinar, i una tast de cerveses artesanes catalanes.

El Barcelona Beer Festival estrena dues cerveses úniques per a l’ocasió

Com és tradició, el Barcelona Beer Festival ha produït un any més unes cerveses úniques que només es podran tastar i gaudir durant el Festival. Per una banda hi ha la Cervesa Solidària, de la qual tots els beneficis aniran destinats a l’associació Conquistando Escalones, que dona a conèixer una malaltia rara, la Distròfia Muscular de Cintures 1F. A més, també es podrà provar la cervesa Osados de l’Hospitalet.

A més, aquest diumenge es donaran a conèixer els guanyadors del Barcelona Beer Challenge, una competició d’abast internacional organitzada anualment pel festival. Aquest any, hi han participat 218 cerveseres i un total de 1.112 cerveses diferents.

El festival funciona amb got i moneda propis que es podran adquirir als punts de venda. Només se servirà cervesa amb el got del festival i es cobrarà exclusivament amb les monedes del festival. L’entrada inclou got, guia i les primeres dues fitxes.

La Pirata, escollida millor cervesera 2019

La cervesera bagenca La Pirata ha estat nomenada la millor del 2019. Els de Súria han quedat per davant de Piccolo Birrificio Clandestino, Bionoc i la catalana Guineu. La Pirata ha estat escollida entre més de 200 empreses cerveseres artesanes de tot el món. Aquesta companyia va iniciar-se l’any 2004, però no va ser fins al 2012 que van establir-se com a productors amb el primer lot de 500 litres. Els anys 2015 i 2016 van guanyar el premi a Millor cervesera nacional a la Fira del Poblenou.

Totes les cerveses participants

Tota la informació pràctica