El  Japó genera una mitjana de 70 pel·lícules anime cada any. Algunes d’aquestes les podreu veure al Disseny Hub Barcelona, al B-Anime Film Festival, del 15 al 18 de novembre.

Des de fa quatre anys que aquesta cita s’ha convertit en punt de trobada de cada cop més fans dels gènere per veure anime clàssic de qualitat, que mai no ha arribat a Barcelona. I en cada edició, a més, es reforça la presència de pel·lícules dirigides als més petits de la família.

El B-Anime consolida a Barcelona el gran interès per la cultura japonesa, que ja ha quedat de manifest també aquest mes de novembre amb l’edició 2018 del Saló del Manga.

No us perdeu, doncs, els millors animes -aquestes pel·lis d’animació japoneses-, al Museu del Disseny, i recordeu que les entrades són gratuïtes però que abans s’han de recollir a la Biblioteca el Clot – Josep Benet (a partir d’una hora abans de la projecció), dins mateix de l’edifici Disseny Hub Barcelona.

Però què és exactament l’anime?

L’anime és un dels elements distintius de la cultura japonesa. D’origen francès,  aquesta paraula es refereix a la utilitzada al món occidental per definir l’animació audiovisual. Una forma animada d’explicar una història. Aquests dibuixos animats, els anime, s’han convertit en un producte d’entreteniment comercial i cultural que ha generat tot un fenomen de masses (no confondre amb el manga que, malgrat tenir un mateix estil i ser un altre gran referent artístic al Japó, és en format imprès).

A la part inferior teniu un resum dels animes que es projectaran a diari.