L’alvocat és un dels fruits que ha guanyat més consumidors en els darrers anys. S’ha posat de moda a les amanides o gràcies a acompanyaments i salses com el mexicà guacamole. Des d’ara ja té un festival propi. L’Espai Bornay al barri de Sants, una antiga fàbrica del 1920 reciclada en floristeria, ha estat la seu del primer Avocadoh! Fest. Es tracta d’un festival gastronòmic, impulsat per l’empresa catalana Cultivar, pionera en la importació i distribució de fruites exòtiques a Barcelona.

avocadoh fest

Amb la complicitat dels restauradors

Aquest festival reuneix en un mateix espai diversos bons restaurants de la ciutat: Ikibana, La Mundana, Mextizo, Nectari, Ocaña, Santa Burg, Spoonik, Xemei i Yakumanka, juntament amb Ambrosia Catering i Loco Polo. Els cuiners han preparat dues propostes exclusives amb l’alvocat com a base. D’entrada lliure, l’esdeveniment ofereix plats d’entre 2 i 4 avocoins, la moneda creada específicament per al Festival. Tot, acompanyat de bona música, amb DJ i barra de bar!

avocadoh fest

L’alvocat, un superaliment

L’alvocat és un d’aquells aliments sobre el qual s’han fet molts estudis científics, que confirmen les seves bones propietats nutricionals. Aquestes en són algunes:

  • conté una barreja de greixos molt adequada per prevenir malalties cardiovasculars
  • contingut en fibra elevat
  • ric en minerals
  • l’alvocat és un còctel molt especial i saludable de vitamines
  • conté moltíssims antioxidants