artevete

Què?

Arriba la Primera edició de Dies d’Artévete, un cicle per acostar el col·leccionisme i la compra d’art als ciutadans de forma fàcil, transparent i didàctica. Sovint el fet de comprar peces d’art es relaciona al poder adquisitiu i justament el que busca aquesta iniciativa és apartar aquest tipus de prejudicis al voltant del món de l’art. I ho farà a través de tota una sèrie d’activitats (converses amb experts i galeristes entre altres) en 28 galeries de Barcelona que obren les seves portes del 7 al 9 de maig. Una iniciativa vinculada al Barcelona Gallery Weekend per a que tothom pugui accedir-hi


Quan?

Del divendres 7 al diumenge 9 de maig del 2021


Com?

Per visitar les galeries no cal fer reserva prèvia | Per assitir a les activitats de les galeries és necessari fer reserva a cadascuna contactant de manera individual | Per assistir a les xerrades de la terrassa de la Fundació Tàpies cal fer aquí reserva | En tots els casos és gratuït


Programa

Divendres 7 maig

 • 17 h: Quina és l’oferta artística de Barcelona? Què puc veure (i comprar) en les galeries de la ciutat. Montse Badia, historiadora, crítica d’art i comissària d’exposicions i projectes. Juan Bufill, periodista (La Vanguardia), cineasta, poeta, fotògraf i crític. Clàudia Rius, periodista cultural (Núvol) i creadora de continguts audiovisuals. A la Terrassa de la Fundació Antoni Tàpies
 • 18.30 h: Què passa en una galeria? Funcionament, models i pràctiques. Quico Peinado, galeria Àngels Barcelona. Ana Ramírez, galeria Dilalica. Mónica Ramon, galeria Artur Ramon Art. Gonzalo Elvira, artista representat per la galeria RocioSantaCruz. A la terrassa de la Fundació Antoni Tàpies.
 • 19 h: Conversa amb l’artista Caio Reisewitz i el comissari i crític Moritz Neumüller sobre fotografia contemporània en el context actual i col·leccionisme. A la Galeria Joan Prats (Balmes 54)
 • 20 h: Col·leccionar art contemporani llatinoamericà. Amb Harold Berg (col·leccionista) i Sergio Parra (fundador de la llibreria Metales Pesados, poeta, col·leccionista i assessor de la col·lecció d’art contemporani llatinoamericà de Il Posto, Santiago de Xile). Die Ecke arte contemporáneo, xerrada virtual en Zoom.

Què fer a Barcelona?

Dissabte 8 maig

 • 11 h: Com puc començar a comprar obres d’art? Estratègies, consells i eines. Àngels de la Mota, art advisor, Estrany-de la Mota Art Advisors. Enrique del Río, CEO i fundador de WE COLLECT. A la Terrassa de la Fundació Antoni Tàpies
 • 12 h: Conversa entre el col·leccionista Antoni Bayona i el galerista Artur Ramon Navarro en el context de l’exposició Ficcions. Josep Santilari, Pere Santilari i la natura morta del segle d’or. A la galeria Artur Ramon Art (Bailèn 19)
 • 12:30 h Comprar o col·leccionar? L’art de comprar art. Gerardo van Waalwijk van Doorn, arquitecte i col·leccionista privat. Álvaro López de Lamadrid, empresari i col·leccionista privat. India D’Urso, emprenedora i compradora d’art. A la terrassa de la Fundació Antoni Tàpies
 • 15:30 h: Introducció al mercat de l’art actual. Inversió o plaer? Elisa Hernando, Doctora, professora d’Economia de l’art i Taxació en la Universitat de Nebrija, fundadora d’Arte Global i Red Collectors, assessoria d’art online. Llucià Homs, consultor cultural, art advisor, analista del mercat internacional de l’art, fundador de Talking Galleries, del projecte editorial Hänsel i Gretel i cofundador de LOOP. A la terrassa de la Fundació Antoni Tàpies
 • 18 h: Between Betweens on creating, on collaborating, on curating, on collecting (en anglès). Conversa entre l’artista Jaro Varga i Audrey Hörmann i la galerista Laura González Palacios. A la galeria Chiquita Room (Villarroell 25)
 • 18 h: Més enllà dels NFT: art digital i mercat. Amb Mar Canet, artista i investigador (Tallinn University / Universitat Oberta de Catalunya) i Pau Waelder, comissari i investigador (Universitat Oberta de Catalunya). Sala Alalimón (Mèxic 19, local Z)
 • 18.30 h: Video-entrevistes amb col·leccionistes sobre col·leccionar art contemporani africà. Amb Sorella Acosta, directora i curadora d’ OOA Gallery. A continuació, presentació de l’exposició i sessió DJ Afro House per Nuria Scarp. Out of Africa Gallery (Carrer Nou 1, Sitges. Reserva prèvia: moc.yrellagacirfafotuo@alleros
 • 19 h: Arxivar, apropiar, col·leccionar, conversa amb el col·leccionista Juan Manuel Elizalde i l’artista Miguel Ángel Tornero. Modera Marta Sesé, co-comissària de l’exposició Archivo Rastro. Dilalica (Trafalgar 53)

artevete 2

Diumenge 9 de maig

 • 11.30 h: Passat i Present del Col·leccionisme. Xerrada amb el col·leccionista Josep María Civit. Galeria Carles Taché (Mèxic 19, local Z)
 • 12 h: Iniciació al col·leccionisme d’art contemporani: Com i per què començar una col·lecció d’art. Taula rodona amb Ana Rodríguez, Ramón Canal i Juan Cobo Escorial, nous col·leccionistes. Modera: Rebeca Méndez, galería Alalimón. Alalimón (Mèxic 19, local Z)
 • 12 h: Diàleg entre l’artista Magí Puig i Jordi Guallar, col·leccionista, amb motiu de l’exposició La màquina del temps. Sala Parés (Petritxol, 5)
 • 12.30 h: Història d’una obra, l’artista i el seu col·leccionista. Conversa entre l’artista Mònica Planes i el col·leccionista Álex González. Àngels Barcelona (Pintor Fortuny 27)