casa nens adolescents ordinador

Exercici físic en família

Des de betevé us ajudem a mantenir-vos en forma i practicar exercici físic en família. A BCN es mou dins de casa trobareu un ampli conjunt de sessions d’activitats físiques dirigides per personal dels centres esportius municipals i entitats especialitzades de Barcelona. Entre les quals, cinc sessions d’exercicis per fer amb infants utilitzant elements domèstics com coixins o rotlles de paper de vàter.

Us Estrimem Fest

Els dos primers caps de setmana de juny podreu gaudir de l’Us Estrimem Fest. L’han impulsat quatre grups de l’escena de música familiar del país: Dàmaris Gelabert, El Pot Petit, Reggae per Xics i Xiula, que oferiran concerts des de l’Auditori de Girona. L’abonament té un preu de 20 euros.

Clàssics adaptats amb el Teatre Lliure

El Teatre Lliure us proposa descobrir diversos clàssics a través de les adaptacions en format de conte il·lustrat que ha encarregat a professionals de la dramatúrgia i les arts visuals. La programació s’estrena amb ‘La casa de Bernarda Alba’, de Federico García Lorca; i segueix amb ‘Terra Baixa’, d’Àngel Guimerà; ‘Antígona’, de Sòfocles i ‘El rei Lear’, de William Shakespeare. Les entrades costen tres euros i permeten veure accedir al contingut corresponent entre el dijous a les 17 h i la mitjanit de dilluns al canal de YouTube del teatre.

Conficontes

Aquesta proposta reuneix un conjunt de contes explicats per avis i àvies als seus néts i netes. És la proposta que llancen des de Club del Buuk, un canal de continguts de literatura infantil i juvenil que vol promoure la idea de comunitat de petits lectors.

Exposició virtual “Renova les teves joguines”

El projecte Renova les teves joguines, que no podrà celebrar l’edició de primavera en el format previst a causa del coronavirus, es transforma i llança el repte d’organitzar la primera exposició virtual de joguines fetes a casa. Si hi voleu participar, graveu un vídeo o feu una fotografia a una joguina que hàgiu fet aprofitant materials que teníeu a casa. Publiqueu-ho al vostre perfil d’Instagram amb la frase “Jo participo a #ExpoRenovaJoguines amb la meva joguina feta a casa”, convida tres persones a fer el mateix i afegeix les etiquetes #Renovajoguines i #PrevencioResidusBCN. Teniu temps fins el 28 de maig, Dia Internacional del Joc.

Contes, música, poemes… amb la Xarxa de Biblioteques

La Xarxa de Biblioteques ofereix diverses activitats en línia que podeu seguir en directe a través del compte d’Instagram específic d’activitats des de casa. Hi trobareu diverses sessions de contes, però també poemes, música i jocs.

 

‘Junts a casa! Els dies del coronavirus’

La col·lecció “L’Agus i els monstres”, de l’editorial Combel, s’amplia amb una novel·la gràfica molt especial: ‘JUNTS A CASA! Els dies del coronavirus’, una obra que vol oferir als infants una reflexió serena sobre la situació que estem vivint arran de la pandèmia de la covid-19 i en què han participat professionals de l’àmbit de la ciència i la salut. Podeu llegir i descarregar gratuïtament aquest llibre digital però per donar suport a la recerca científica entorn del coronavirus es convida els lectors a fer una aportació o a adquirir l’obra per 5 euros. Les donacions es destinaran al projecte Kids Corona, de l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’Editorial Combel també ofereix a través de les seves xarxes alguns dels contes que han publicat per fer més amè el temps de confinament. Els narradors són els propis autors. Entre d’altres, Mar Benegas amb ‘Nicolasa, ¿y tu casa?’, Jaume Copons amb ‘Todo lo que sé cuando me enfado’ o Teresa Porcella amb ‘De noche y de día’.

Activitats sobre els animals i la natura amb ActiviZoo 

El Zoo de Barcelona ofereix activitats perquè els més petits puguin seguir descobrint i aprenent un munt de coses sobre la biodiversitat, mentre l’equipament estigui tancat al públic. Les trobareu agrupades amb el nom d’ActiviZoo.

Aprendre a través de l’art amb la Fundació Suñol

La Fundació Suñol i la Fundació Glòria Soler ofereixen un seguit de càpsules educatives per aprendre a través de l’art. El projecte #ArtacasaSuñolSoler convida a descobrir en família i des de casa a partir d’experiències que neixen al voltant de diverses obres de la col·lecció d’aquests centres.

Màgia en família amb Luis Piedrahita

L’humorista i mag Luis Piedrahita està penjant a les seves xarxes socials jocs de màgia per fer en família durant aquests dies de confinament. Al seu compte d’Instagram, amb més de 80.000 seguidors, hi trobareu trucs senzills de fer per entretenir els més petits de la casa.

Crea històries amb llum i comparteix-les! 

El projecte Jugando con la luz anima els més petits a experimentar i jugar amb la llum en aquests dies de confinament. Una activitat que promou la creativitat dels infants i també els ajuda a expressar les seves idees i emocions. La iniciativa vol tenir abast mundial i compartir a la xarxa les històries visuals dels qui hi participin.

El circ arriba a casa amb el Circ Raluy

Al canal de YouTube del Circ Històric Raluy es pot visionar una versió adaptada del nou xou de Rosa Raluy: ‘Vekante’. L’espectacle va ser ofert en directe a través de les seves xarxes socials el diumenge 22 de març i segons la companyia va ser seguit per més de 300.000 persones.

Produccions originals de Disney a casa

Des del 24 de març, Disney+ ofereix cinc cintes originals de la famosa productora: ‘Togo’, ‘Desastre total: agencia de detectives núm. 1’, ‘La dama y el vagabundo’, ‘Stargirl’ i ‘Noelle’, selecció que s’anirà ampliant en els propers mesos. Aquests títols se sumen al catàleg de la plataforma, format per pel·lícules clàssiques d’animació, estrenes, la filmografia de Pixar o l’univers Marvel, entre d’altres.

Dàmaris Gelabert: concerts en família

Dàmaris Gelabert és una pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils barcelonina que ha preparat això per a aquests dies tan casolans: concerts en família per a famílies. Els trobareu al seu canal de YouTube.

La companyia Teatre Mòbil ens ofereix una obra completa

Atenció a una altra iniciativa a internet per als més petits! De part de la companyia Teatre Mòbil: “Famílies! Ens unim a la proposta de compartir cultura a través dels canals que tenim ens aquests moments! Mentrestant cuideu-vos, cuidem-nos! “. Ho farem i gràcies per l’obra des de betevé!

Contes a les xarxes socials

Escriptors, periodistes i ciutadans i ciutadanes pengen aquests dies a les xarxes socials contes per distreure’ns en família.

El conte del coronavirus

Un amant de la literatura i l’escriptura i que, a més, és metge i es diu Victor Espiga, ha escrit un conte perquè els més petits puguin entendre tot el que està passant amb el coronavirus.

Xiula: el rap del coronavirus

Els barcelonins Xiula han penjat una cançó sobre el coronavirus. És un rap amb dosis d’humor. Les imatges del vídeo han estat proporcionades per les famílies que van respondre a la crida que Xiula va fer a través de les xarxes socials.