Correfoc al Mercat de Sant Antoni

Ja fa un any que es va inaugurar el remodelat Mercat de Sant Antoni i l’eix comercial Sant Antoni Comerç i el mercat d’alimentació i dels Encants de Sant Antoni tenen ganes de celebrar-ho. Per això, aquest cap de setmana del 24, 25 i 26 de maig, el mercat i els entorns s’ompliran de festa. Per commemorar aquesta remodelació històrica s’han programat diferents activitats per a tots els públics amb la participació del teixit associatiu del barri. Des de tallers de maquillatge per als més petits a càrrec de l’Institut Salvador Seguí, fins a un correfoc dels diables i trapelles de Sant Antoni.

Un entorn únic

Els ciutadans que aquest dissabte han participat en les diferents activitats de la festa han valorat positivament el resultat de la remodelació de la façana i de tota l’estructura. A més, consideren que el mercat ha aconseguit ser “un espai del barri” i que, per altra banda, ha “portat turisme de qualitat“.

Esperaven més visitants

Els comerciants expliquen que durant els dos primers mesos després de la inauguració van notar una gran afluència de públic, però que es va frenar en els mesos posteriors. Tot i l’increment de més del 22 % diuen que “esperaven més visitants”, assegura Maria Masclans, presidenta de l’Associació de comerciants de productes frescos de Sant Antoni. Per això, actualment treballen conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona per crear iniciatives i activitats que aconsegueixin potenciar el mercat.

Programa

Diumenge 26 de maig

  • 10-14 h: regals oferts pel Dominical del Llibre de Sant Antoni
  • 12-13 h: tabalada de Trapelles de Sant Antoni
  • 12.30 h: lectures poètiques al Mercat Dominical de Sant Antoni amb els poetes Joan Vinuesa i Iolanda López