Nen infant genèrica joc casa

La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona aglutina 52 equipaments que ofereixen una programació estable de cursos, tallers, exposicions i tota mena d’activitats culturals entorn de la música, el cinema, la fotografia, el teatre, la ciència o la tecnologia, entre altres disciplines. Un ventall de possibilitats que inclou un ampli conjunt de propostes pensades per a públic infantil i familiar.

 

Contes sota l’escala

Cada divendres a les 17.30 h, entre el 18 de setembre i el 18 de desembre, la Casa Orlandai us proposa trobar-vos sota l’escala de cargol d’aquest espai per descobrir un conte i fer treballs manuals a partir de la història que explica. L’activitat està pensada per a infants de tres a vuit anys i han d’estar acompanyats d’una persona adulta.

Rocòdrom amb tirolina

El Centre Cívic Navas us proposa agafar altura: gaudir de l’experiència d’escalar en un rocòdrom i baixar amb una tirolina de 10 metres de llargada. L’activitat és divendres 18 de setembre, de 18 a 19.30 hores, al carrer de Josep Estivill amb avinguda Meridiana. Us podeu inscriure a aquesta proposta gratuïta a partir del 7 de setembre.

Estació Escènika

El 18 i 19 de setembre Estació Escènika us apropa una programació d’espectacles de petit format. Es tracta de la tercera edició d’aquest concurs dirigit a artistes emergents que organitza el Centre Cívic Ateneu Fort Pienc i el Centre Cívic  Parc Sandaru, en col·laboració amb l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc.

Il·lustrats

El Centre Cívic Torre Llobeta ha preparat una activitat per a famílies amb infants de tres a cinc anys pensada per introduir els més petits en l’univers visual dels contes. El cicle Il·lustrats anima al públic prelector a explorar àlbums il·lustrats centrant-se en els elements gràfics.

 

 

Festival Tangent

Bambalas

Circ en horari matinal per a públic familiar amb les tres Germanes Bambalas. Una demostració escènica amb un gran gronxador en forma de trapezi  en què les tres intèrprets desplegaran les seves habilitats. Al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc, el 3 d’octubre a les 11.30 h.

Punxa

La resident a Can Felipa, Lys Teatre, ofereix el 26 de setembre a les 18 h l’espectacle per a infants de tres a vuit anys ‘Punxa’. Un muntatge que explica la història de Púa i els seus amics. Una aventura de descoberta i aprenentatge a través de llum, titelles i objectes reciclats per reivindicar el planeta que compartim.

Magicomedy

El Centre Cívic Torre Llobeta us apropa ‘Magicomedy’, un espectacle de màgia carregada d’humor per a tota la família. La companyia Chocochurry us anima a gaudir d’aquesta sessió protagonitzada pels trucs del mag Choco i la seva assistent Churry. La cita és el dissabte 26 de setembre a les 18 h.

 

Activitats i recursos en línia

Maker Reptes per experimentar, crear i compartir

El MakerConvent, l’espai de creació, producció i fabricació digital del Centre Cívic Convent de Sant Agustí, planteja més d’una vintena de Maker Reptes. Activitats que ens empenyen a descobrir el plaer de “fer” amb les pròpies mans i recursos. Aquesta és la filosofia Maker, en què tan important és l’aprenentatge personal com el compartir i intercanviar experiències. Entre els Maker Reptes que ja podeu posar en pràctica hi ha fer una guardiola monstre, un pont penjant, plastilina conductiva o una màquina Rube-Goldberg basada en la reacció en cadena.

Experiments científics amb les Luciferases

La Casa Orlandai ens explica com fer alguns experiments científics a casa. Ens apropa les propostes de Luciferases, col·lectiu que treballa per fer més accessible la ciència, entesa com a eina de transformació social i amb perspectiva de gènere. Per això ens donen les instruccions per dur a terme diferents experiments relacionats amb les aportacions de dones científiques:

  • Fer una làmpara de lava, element utilitzat per Alice Ball, que va descobrir un valuós tractament per a la lepra
  • Donar vida” a una serp amb un impactant però senzill experiment que ens vol fer conscients que la terra és viva i cal cuidar-la, tal com reivindica l’ecòloga Vandana Shiva.
  • Fabricar un termòmetre d’aigua casolà, seguint els passos de l’Anna Mani, pionera en fabricar instruments meteorològics a l’Índia
  • Jugar amb la gravetat tot descobrint la figura de Katherine Johnson, una de les tres dones afroamericanes que van calcular la trajectòria del primer coet

“Escape room” virtual

Els jocs d’escapada que s’han fet tan populars els últims anys s’adapten al context actual amb formats en línia. I és que des de casa també es pot gaudir de l’emoció de resoldre un enigma a partir d’un seguit de pistes i contra rellotge. El casal per a joves d’entre 11 i 16 anys Franja Gòtic, del Centre Cívic Pati Llimona, també us proposa un “escape room” virtual. Està pensat per jugar en línia i en grup. Porta per nom ‘‘Missió: tancar ordinador virus’ i el repte que planteja és evitar que tallin l’accés a internet aprofitant la pandèmia del coronavirus.

‘La mama se’n va a l’Antàrtida’

El Centre Cívic Casa Groga mostra l’experiència de la científica Anna Cabré que va visitar l’Antàrtida amb 99 dones més per elevar la veu de la dona en l’emergència climàtica i per inspirar l’acció. Anna Cabré va escriure un llibre il·lustrat per la Mariona Tolosa que es pot veure en format exposició a partir de fotografies de l’Antàrtida i d’il·lustracions del llibre ‘La mama se’n va a l’Antàrtida’.

Cuina saludable 

El Centre Cívic el Sortidor comparteix continguts relacionats amb el projecte de divulgació gastronòmica A Taula. Per exemple, ens anima a menjar de manera saludable amb receptes que podem fer a casa de manera senzilla. Com les barretes energètiques que van aprendre a preparar amb una activitat per famílies realitzada fa un temps a la plaça del Sortidor. Ara recuperen la recepta a les xarxes socials.