El Museu del Disseny celebra el seu cinquè aniversari! Divendres, 13 de desembre, fa cinc anys que es va inaugurar i, per celebrar-ho, l’equipament cultural farà tres jornades de portes obertes: el 13, 14 i 15 de desembre es podran visitar de forma gratuïta les quatre exposicions permanents del museu i  la temporal sobre Victor Papanek.

Exposicions gratuïtes

  • “Del món al museu”

Disseny de producte, patrimoni cultural. Cadascuna de les peces exposades són una mostra representativa del disseny del seu temps, de les diverses aportacions materials i tècniques proposades pels seus autors, així com del seu ressò sociocultural.

  • “Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i d’arts d’autor” (segles III-XX)

Recorregut cronològic, del segle III al segle XX, entre les col·leccions conservades al museu, de ceràmica, teixits, mobiliari, vidres, miniatures, rellotges, paper pintats i altres objectes.

  • “El cos vestit. Siluetes i moda” (1550-2015)

Aquesta exposició explica com el vestit modifica l’aparença del cos mitjançant unes accions que tendeixen a comprimir-lo i alliberar-lo alternativament, des del segle XVI fins avui dia.

Exposició dedicada a les dècades del 1980 i 1990 que van ser un moment estel·lar per al disseny gràfic.

  • “Victor Papanek: La política del disseny”

També es podrà visitar de manera gratuïta aquesta mostra temporal. El cap de setmana, 14 i 15, us podeu apuntar a una de les visites dinamitzades en família que ofereix el museu en diferents horaris: 11, 12.30, 16 i 17.30 h (adreçades a famílies amb infants d’entre sis i 12 anys; 3 € per persona. Aforament limitat. Inscripcions el mateix dia al taulell d’informació del museu).

Design Market Barcelona

I recordeu que, coincidint amb aquest aniversari, del 13 al 15 de desembre, trobareu també el Design Market Barcelona, una àmplia selecció de productes amb més de 100 expositors amb els millors creadors actuals i nous talents a l’avantguarda del disseny independent. Per començar a triar possibles regals de Nadal.