Tot va començar quan el Bobby Gillespie i els seus companys de banda, un combo de rock revivalista de Glasgow, van aterrar a Londres enmig de l’explosió acid house. Freqüentar clubs com Shoom o Spectrum i prendre drogues com l’èxtasi els hi va canviar la perspectiva de tot plegat. Van contactar amb Andrew Weatherall, un dels DJ’s destacats d’aquell Londres efervescent de l’època a qui van oferir remesclar un dels seus tracks i bàsicament va reduir el tema “I’m Loosing More Than I Ever Had” a la seva mínima expressió i el va convertir en una peça d’electrònica que posaria les bases a tota la moda de bandes indies remesclades per Dj’s que va causar sensació als primers 80.
Però la cosa no es va aturar aquí, donats els resultats, Weatherall es va encarregar de la producció de tot un àlbum sencer, que es convertiria en l’immens “Screamadelica”, un dels grans àlbums de la història de la música popular britànica. La fusió que Primal Scream i Weatherall van aconseguir, amb elements de house, dub, electrònica, psicodèlia i rock va destrossar etiquetes, va convertir tant a la banda com al productor en estrelles i va esdevenir un àlbum imprescindible, el nostre ‘Imprescindible’ d’avui.

Junt amb “Screamadelica”, una completa i acurada selecció de novetats d’artistes com a la nostra impecable secció d”Actualitat’.

Escolteu el programa sencer aquí: