Música de molts quirats de qualitat, música d’alt octanatge emocional, música imprescindible, música de la memòria. Music From Memory és un segell impecable, procedent d’Holanda i especialitzat a recuperar joies del passat, reeditant-les en format de luxe, tant a nivell àudio com d’embalatge. I a propòsit d’aquest segell, avui per la nostra secció ‘Àlbum Imprescindible”, hem fet una mica de trampa, hem seleccionat dos EPs llargs en comptes d’un àlbum, hem escollit dues de les millors referències de Music From Memory, dos treballs cent per cent imprescindibles.

Richenel és tot un personatge de la nit d’Amsterdam dels 80. Figura cabdal del moviment gai, va estudiar disseny de modes i d’escenari a la Rietveld Art Academy i va situar-se al capdavant del col·lectiu multimèdia Fetisj que unia l’escena punk i esquàter amb la moda i l’art. Richenel aviat va destacar i va començar a fer-se un nom per si sol, acabant gravant el mític àlbum “La Diferencia” l’any 1992, que reflectia aquest món de contrastos de l’underground d’Amsterdam. La carrera de Richenel va continuar avançant fins a convertir-lo en tota una icona de la part mes trash del pop holandes. Music From Memory recupera sis tracks inclosos en l’àlbum “La Diferencia” remasteritzats i empaquetats de forma impecable.

The System pel seu costat van ser un grup d’avant pop procedent de Birmingham que fou bàsicament la plataforma d’expressió creativa de Bob Lamb, reputat productor i enginyer de so britànic que va treballar per gent com Duran Duran o UB40’s entre molts d’altres. Sota el nom The System, envoltat de diferents músics de l’escena de Birmingham, va editar un single i l’àlbum “Logic” l’any 1983 al segell francès Romantic Records, un exuberant exercici de pop emotiu i melòdic en el qual utilitzava tots els avanços electrònics que a aquella època tenia al seu abast. El resultat és una obra que s’avança al seu temps i del que en el The System Ep editat per Music From Memory es recuperen quatre dels tracks originals d’aquest al bum “Logic”.

Junt amb els dos ‘Imprescindibles’ d’avui, com és habitual, les novetats més fresques del mercat discogràfic a ‘Actualitat’ i el millor ‘Clubbing’ de Barcelona.

Escolteu el programa sencer aquí: