Allunyant-se del polsegós i ranci so del big beat, que dominà els clubs de les illes britàniques a mitjans dels noranta, amb segells com Wall Of Sound o Skint, un petit grup de productors i dj’s, amb Adam Freeland i Rennie Pilgrem (a la foto) al capdavant, responsables del mític i pioner club Friction al Bar Rumba de Londres, van començar entre finals dels noranta principis dels dos mil, a desmarcar-se amb un nou híbrid futurista i visionari.
Utilitzaven breaks però amb tècniques innovadores més properes al drum ‘n bass i ampraven elements del house i del techno, als quals s’apropaven pel que fa al groove i del hardcore rave, estil que renovaven i del qual provenien o s’inspiraven bona part dels artistes del nou gènere que aviat s’anomenà nu skool breaks i al qual dediquem la nostra ‘Retrospectiva’ d’avui. Al voltant de Freeland i Pilgrem van sorgir noms com Meat Katie, Lee Coombs, B.L.I.M. o Ils i segells com TCR, Marine Parade, Botchit & Scarper o Finger Lickin que van convertir l’estil en tota una sensació, especialment al Regne Unit on va arribar per quedar-se.

A més del repàs al nu skool breaks, al programa d’avui comptem amb la secció ‘Actualitat’ on seleccionem i repassem les millors novetats discogràfiques, que aquesta setmana vénen protagonitzades per artistes com Johannes Volk, Duke Dumont, Narciss, Adelphi Music Factory o Dua Lipa entre d’altres.

Escolteu el programa sencer aquí: