Ostgut Ton, el segell del cèlebre club Berghain de Berlín, ocupa la nostra secció ‘Avantguarda’ del ‘303’ d’avui.

El segell es va crear l’any 2005 utilitzant el nom del predecessor del Berghain, Ostgut Club, que va funcionar des de 1998 fins al 2003 i va ser enderrocat per fer lloc al controvertit edifici O2 World a la zona de les ribes del riu Spree.
El seu primer director, alhora que fundador, va ser el Dj Nick Höppner que va concebre la discogràfica com una plataforma per talents locals, especialment dels residents tant del Berghain com del Panorama Bar. Aquest concepte empresarial, essencialment alemany, no va tardar a donar els seus fruits i tot i que han anat incorporant alguns noms internacionals, la base sempre ha estat integrada pels diferents DJ’s residents del club.

En l’àmbit musical, pocs segells han estat capaços de definir el so d’un estil determinat com Ostgut Ton ho ha fet amb el techno contemporani, donant absoluta llibertat creativa als seus artistes i aconseguint alguns dels treballs més respectats del gènere.

A més, com de costum, a ‘Actualitat’ es pot gaudir de les millors novetats del mercat discogràfic electrònic i a ‘Clubbing’ es pot trobar una acurada agenda de les millors nits de club del cap de setmana a Barcelona.

Escolteu el programa sencer aquí: