La denúncia dels veïns de la Zona Universitària i l’informe de la UPC que desaconsellava fer l’espectacle ‘Natura encesa’ als Jardins de Torre Girona de Pedralbes no han aturat aquesta iniciativa. Aquest dilluns a la tarda s’ha inaugurat l’espectacle enmig de la protesta d’un centenar de veïns i activistes d’entitats animalistes a les portes d’accés amb crits com “amb la natura no es fa negoci” o “no a la privatització”. També s’han sentit crítiques contra David Escudé, regidor del districte de les Corts, i contra Daniel Crespo, rector de la UPC, a qui li reclamen que es decanti més clarament i no permeti l’espectacle.

Un espai més reduït

La inauguració s’ha fet al voltant de les set de la tarda. Enguany, i a diferència de l’edició anterior que es va fer als Jardins del Palau de Pedralbes, l’espai és més reduït però segons explica Iñaki Fernández, el director de l’espectacle, això fa que sigui més compacte. Fernández també diu que hi ha diversos racons “molt fotogènics” amb arcs lluminosos i projeccions sobre l’aigua dels llacs. El tema d’aquesta edició és l’origen de la vida i, per això, hi ha diversos elements que representen microorganismes, fongs i petits insectes.

Denúncia dels veïns per danys ambientals

L’Associació de Veïns de la Zona Universitària va interposar divendres passat una denúncia contra els promotors de l’espectacle per danys ambientals. A més, van demanar mesures cautelars per evitar l’obertura de la instal·lació i, tot i que encara no han obtingut resposta, el president de l’entitat veïnal no descarta que es puguin aprovar en els propers dies i que, per tant, es pugui suspendre l’espectacle. L’advocat de l’entitat, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat que a més de les mesures cautelars també es demanaran possibles responsabilitats penals.

Estudis d’impacte ambiental

El director de ‘Natura encesa’ ha explicat a betevé que els sap greu que hi hagi veïns que no facin una lectura positiva de l’activitat, però assegura que no estan preocupats perquè els avala un estudi previ sobre l’impacte ambiental de l’activitat. A més, un cop s’acabi l’esdeveniment, també faran un altre anàlisi sobre l’impacte. “Estem tranquils perquè complim tots els barems pel que fa a decibels i potència lumínica”, comenta Fernàndez.