Barcelona, capital mundial del ioga

Un miler de persones participen fins dilluns en el Yoga Global Congress

El Palau de Congressos acull durant cinc dies una trobada internacional de ioga, amb mestres reconeguts, tant locals com internacionals. Està oberta no només als qui ja practiquen aquesta disciplina, sinó també a qualsevol que s'hi vulgui iniciar.

Els organitzadors del Yoga Global Congress reconeixen que el ioga està de moda, però destaquen que, a diferència d'altres disciplines, aquesta ha arribat per quedar-se. "La moda no passa, perquè és una disciplina consistent. Any rere any, puja l'assistència a les classes i el nombre de practicants", ha afirmat Jordi Canela, fundador del Yoga Global Congress i cofundador de Yoga One Dir, en una entrevista a 'El matí de Barcelona', de betevé 91.0 fm.

Canela afirma que Barcelona ja és un referent en aquest àmbit, per la quantitat d'esdeveniments que es fan sobre ioga i el gran nombre d'estudis i practicants que hi ha a la ciutat, però afegeix que aquest congrés ho reforça encara més.

Com a expert, Canela exposa les virtuts que atribueix al ioga: "Va molt bé en tots els àmbits: musculació, mobilitat, òrgans interns, circulació, concentració mental. Per a la gent que té dolences o falta de mobilitat, el ioga és fantàstic. A mesura que avancen, hi ha gent que explora valors afegits com la concentració, la salut mental, dominar el cos. I també hi ha una vessant espiritual".

El Yoga Global Congress està obert a públics diversos: ofereix classes per a gent que comença, però també activitats per als qui ja el practiquen i per a alumnes avançats. "En el ioga, cal trobar l'estil que et va bé. Mirem d'oferir totes les opcions que hi ha perquè cadascú trobi el que li va bé. Hi ha qui busca estils més dinàmics i altres que el prefereixen més pausat", ha apuntat Canela.

Escolta l'entrevista a Jordi Canela aquí: