Sagarra, Rodoreda o Shakespeare, plats forts de la propera temporada al TNC

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) aposta, per la propera temporada, pels grans clàssics interpretats per noms il·lustres de l'escena catalana, com Lluís Homar, Mercè Arànega, Laura Conejero, Toni Sevilla i Mercè Sampietro. També reposarà un dels grans èxits d'aquesta temporada, 'Molt soroll per no res'. Pel que fa a la temporada actual, el teatre preveu acabar-la amb grans xifres de públic: 127.000 espectadors i una mitjana d'ocupació superior al 90 %.

La temporada arrencarà el 29 de setembre amb un espectacle creat a partir de l'obra de Josep Anselm Clavé, 'L'aplec del remei'. Es tracta de la primera partitura de teatre líric en català i serà el tret de sortida d'una programació en què es podran veure clàssics de la literatura catalana.

És el cas de 'La fortuna de Sílvia', de Josep Maria de Sagarra i interpretada per Laura Conejero i Anna Alarcón, o 'La senyora Florentina i el seu amor Homer', de Mercè Rodoreda, i que dirigirà Sergi Belbel.

Un altre dels plats forts serà el musical de Shakespeare, 'Molt soroll per no res', dirigit per Àngel Llàcer, que tornarà a pujar a l'escenari de la Sala Gran amb la voluntat de fidelitzar el públic jove. Aquesta obra, ha explicat el director del TNC, Xavier Albertí, ha servit de porta d’entrada al teatre per a gent jove, d’entre 18 i 30 anys”, la franja en què “és més difícil aconseguir espectadors”.

No serà, però, l'únic Shakespeare que es podrà veure, ja que el mateix Albertí dirigirà 'Ricard III', protagonitzat per Lluís Homar, Julieta Serrano, Carme Elias i Joel Joan, entre d'altres.

En clau més contemporània, a l'obra 'A tots els que hem vingut', Mercè Arànega donarà vida a una dona que veu com els seus referents ideològics i polítics canvien a partir de la confessió de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Bon balanç de públic

A punt de tancar la temporada actual, el TNC ha pogut fer un bon balanç de la programació que està a punt de finalitzar. Segons les xifres provisionals, hi hauran passat 127.000 espectadors, 22.000 més que en la temporada anterior, i l'ocupació mitjana ronda el 91 %.