Xoc entre un bus sense passatgers i un tren de mercaderies a la Zona Franca

Un tren de mercaderies de l'operadora Autometro, dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ha envestit un autobús sense passatgers que es dirigia a cotxeres per un pas a nivell i l'ha arrossegat uns 20 metres. Els fets han passat a les 10.20 h d'aquest dijous al matí a la Zona Franca, a tocar del port i, segons el SEM, els dos conductors han patit contusions molt lleus. De resultes de l'impacte, el tren ha descarrilat. Tant TMB com FGC tracten d'aclarir les causes de l'accident.

Se sap què ha passat, on, quan i com. Falta saber per què. Unes causes que ara tracten d'esclarir tant TMB com Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que estan recopilant dades per elaborar-ne un informe i treure'n conclusions. L'autobús sinistrat era de la Línia 78, però ja es disposava a entrar a les cotxeres, situades molt a prop del lloc on s'ha produït el xoc, que ha tingut lloc en un pas a nivell a la confluència dels carrers A i Z de la Zona Franca. Producte de l'envestida, el tren ha descarrilat, ha arrossegat el bus i s'han emportat per endavant part de la tanca perimetral de l'aparcament d'autobusos.

Unitats dels Bombers i del SEM hi han acudit. Els sanitaris els ha atès "in situ", però tenien ferides molt superficials i per això no se'ls ha traslladat a cap centre hospitalari. Segons Protecció Civil, s'han dirigit pels seus mitjans a les respectives mútues "per contusions lleus i angoixa".

El bus ha estat retirat a quarts d'una del migdia. Fer el mateix amb el tren ha resultat més costós perquè s'ha requerit de tres grues, que l'han pogut retirar passades les set del vespre.