Les xiulades, les altres protagonistes a la capçalera política

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el rei, Felip VI, han estat rebuts amb una sonora xiulada d’alguns manifestants

La capçalera política de la manifestació contra el terrorisme ha tingut una altra protagonista, més enllà dels líders polítics: la sonora xiulada amb què han rebut alguns manifestants el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el rei, Felip VI. De fet, els xiulets han anat avançant a mesura que la comitiva desfilava passeig de Gràcia avall, fins a la plaça de Catalunya.

La presència del rei a la manifestació sota el lema ciutadà "No tinc por" va aixecar polseguera de seguida, ja que des d'alguns col·lectius li recriminaven que hi participés, consideren que és el cap d'un estat que ven armes a països en conflicte. Tot i això, la Casa Reial va confirmar l'assistència.

El malestar d'alguns ciutadans s'ha fet palès al llarg de tota la manifestació, amb pancartes que duien missatges com: "Felip, qui vol la pau no trafica amb armes". A més, durant tot el transcurs de la marxa la capçalera política en què hi havia el rei i el president Mariano Rajoy ha rebut xiulets. Unes xiulades eixordadores que s'han repetit a la plaça de Catalunya, quan el cap de l'Estat o el president sortien a les pantalles gegants amb què es podia seguir l'acte.