L’Àrea Metropolitana estrena web unificat i amb més dades públiques

El nou web de l'Àrea Metropolitana de Barcelona centralitza i posa a l'abast de tothom informació bàsica dels 36 municipis que en formen part: transports públics, instal·lacions de residus, projectes d'obres o els serveis a platges i parcs. A més, estan disponibles en formats "open data" (o de dades obertes), perquè altres webs i aplicacions les puguin fer servir automàticament.

La nova pàgina neix amb la intenció de ser el principal canal de comunicació entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ciutadans. De fet, el web centralitza les més de 40 pàgines que funcionaven fins ara sobre els diferents serveis de l'organisme. A més, s'hi sumen noves funcions, com facilitar tràmits. L'objectiu principal continua sent donar informació de servei al ciutadà i informació tècnica a estudiants, investigadors i empresaris.

El nou web de l'AMB es basa en dos eixos: transparència i "open data",  amb l'obertura de totes les dades i estadístiques de la institució, que es posen a disposició en diferents formats, com gràfics o infografies.