El Prat viu una nova jornada de cancel·lacions agreujada per una vaga a França

Una vaga general a França torna a complicar aquest dimarts el trànsit aeri, i molt especialment els vols operats per Vueling. La companyia ha cancel·lat 18 vols amb destinació o origen a Barcelona. A més, prop de mig centenar d'avions de l'aerolínia s'han enlairat des del Prat amb retard. Tot i això, aquesta tarda ha estat tranquil·la a l'aeroport barceloní, amb menys cues als mostradors de Vueling.

La nova jornada de vaga dels controladors francesos ha fet feix amb la situació de caos que fa dies que s'arrossega a Vueling. Aquest dimarts s'han cancel·lat 32 vols a l'aeroport del Prat, 18 dels quals, operats per Vueling. Les connexions afectades són amb els aeroports d’Orly i de Charles de Gaulle, a París, així com Lió, Niça, Bordeus, Nantes, Tolosa i Marsella.

A més, fins a les 18 h, 49 vols de Vueling s'han enlairat des de l'aeroport del Prat amb retard cap a destinacions tan diverses com Londres, Varsòvia, Eivissa, Dubrovnik i Oslo. D'altra banda, 53 vols de l'aerolínia han arribat a Barcelona més tard del previst. Tot i això, la situació ha millorat respecte a altres dies. Símptoma d'això és que aquesta tarda no s'han vist llargues cues als mostradors de la companyia. Molts passatgers han estat previsors i han arribat abans d'hora.

La companyia diu que la vaga de França ha actuat com una bola de neu, però els sindicats asseguren que el problema és que estan funcionant al límit i que la direcció no ha fet una bona previsió de les necessitats per a aquesta temporada tant de personal com d'avions.