Vueling anuncia la cancel·lació d’una setantenta de vols per una vaga a França

Vueling ha llogat sis avions, ha contractat 34 pilots i ha reforçat l'atenció al client amb 130 treballadors més. Tot i això, aquest dilluns s'han cancel·lat quatre vols i més d'un centenar han registrat retards. L'aerolínia ja ha anunciat que aquest dimarts es cancel·laran una setantena de vols, gran part amb destí o origen a Barcelona per una vaga a França.

Les cues als mostradors de Vueling ja són una imatge habitual a l'aeroport del Prat. Aquest dilluns, l'aerolínia ha cancel·lat quatre vols, un Atenes-Barcelona (6.15 h), un Barcelona-Brussel·les (15.30 h), un Sant Sebastià - Barcelona (19.50 h) i un Brussel·les-Barcelona (20.10 h). A més, més d'un centenar de vols han tingut retards.

El director general comercial de Vueling, a través d'un comunitat, ha lamentat els inconvenients ocasionats als passatgers. Explica que la companyia continua treballant en la gestió de les reclamacions presentades i en la millora del servei per posar fi als retards i cancel·lacions. Aquest matí, en una entrevista radiofònica, David Garcia ha especificat que l'origen del problema és la vaga de controladors aeris de França del 28 de juny, que els va obligar a cancel·lar 56 vols i que ha deixat a terra 8.000 passatgers. Recol·locar-los en altres vols admet que no ha estat fàcil.

El president del Comitè d'Empresa de Vueling, Juan Valdés, ha negat rotundament els rumors que diuen que els retards i cancel·lacions de les darreres setmanes són el resultat d'una vaga encoberta del personal de l'aerolínia. Valdés ha explicat que són una víctima més de la situació i que ja havien advertit la direcció que es podria arribar a produir un col·lapse com l'actual: "Van fer com si sentissin ploure i això s'ha anat arrossegant, com si ningú no ho hagués vist, fins al dia d'avui." Des dels sindicats de treballadors atribueixen els problemes a una mala planificació de l'equip directiu anterior per a la temporada estival d'enguany.

Una vaga general a França tornarà a complicar el trànsit aeri

Des de les 19 h d'aquest dilluns i fins a les 6 h de dimecres hi ha convocada una vaga general a França que afectarà el control de l'espai aeri francès. Vueling ja ha anunciat que l'aturada comportarà la cancel·lació d'una setantena dels vols programats per a aquest dimarts, 5 de juliol, molts dels quals amb destí o origen a Barcelona. Les connexions de l'aeroport del Prat afectades seran amb París (aeroports d'Orly i Charles de Gaulle), Lió, Niça, Bordeus, Nantes, Tolosa i Marsella.