Voluntaris i professionals pentinen la ciutat per oferir allotjament a persones sense sostre

L'Ajuntament ha allotjat 66 persones durant la nit de dilluns a dimarts en el marc de l'operació Fred. Més de la meitat, les han contactat els 30 voluntaris i professionals del Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB), que han pentinat la ciutat a la recerca de persones que dormen al carrer per oferir-los allotjament i acompanyar-los a un centre d'acollida. La resta hi han anat per iniciativa pròpia o derivats per altres serveis d'atenció. Segons ha pogut observar BTV, el procediment és el mateix en tots els casos: s'aproximen a la persona, li prenen dades i li ofereixen allotjament.

El dispositiu de reforç s'emmarca en l'operació Fred en nivell 2 que aquest dilluns ha activat l'Ajuntament per les baixes temperatures. A les 19 h, sis equips es posaven en marxar per pentinar la ciutat durant tota la nit per oferir allotjament als sensesostre i acompanyar-los a un centre d'estades breus del CUESB. Segons dades del mes de maig del 2016, a Barcelona hi ha més de 900 persones que viuen al carrer.

BTV ha pogut observar com treballen els equips. El procediment és el mateix en tots els casos: s'aproximen a la persona que pernocta al carrer, li agafen algunes dades i li ofereixen allotjament. Si l'accepta, se l'emporten a un centre de la xarxa per proveir-lo d'aliment i escalfor. Els equips d'emergència han estat actius fins ben entrat el matí, i així es mantindran fins que finalitzi l'onada de fred.

A més dels 30 voluntaris i nou vehicles, el dispositiu també compta amb 12 educadors del Servei del SIS Medi Obert. En total, el pla d'acolliment nocturn de l'operació Fred disposa de 183 places, 108 al Servei d'Estades Breus i 75 del Centre d'Acolliment Nocturn d'Emergències, en funcionament durant tots els mesos d'hivern.