Extreuen plàstics i tovalloletes higièniques del fons marí de la Mar Bella

Un grup de voluntaris s'ha endinsat a la platja de la Mar Bella per netejar-ne el fons marí i han extret 360 quilos de residus. Al llarg del matí han recollit principalment plàstics i tovalloletes higièniques. Es tracta d'una iniciativa urbana per conscienciar la societat sobre la cura que s'ha de tenir del litoral.

És la tercera vegada que es fa aquesta acció des de començaments d'any. L'última va ser a finals de juny, quan una trentena de voluntaris es va endinsar a la Mar Bella per extreure'n els residus inorgànics. En total, hi van recollir 50 quilos de brossa.

Darrere de la iniciativa hi ha Yotuba, una associació de triatletes que s'ha proposat fer aquestes immersions per netejar el fons marí cada dos mesos. Tot i que els organitzadors asseguren que la platja de la Mar Bella és una de les més netes de la ciutat, hi ha espais concrets on s'acumula molta brutícia, a causa de la morfologia de la zona. L'existència d'espigons afavoreix que els residus quedin emmagatzemats a la platja i, per això, troben necessari fer-hi immersions cada dos mesos per mantenir en bon estat el fons marí. En aquesta ocasió, Yotuba compta amb el suport de Citycise, una xarxa social en la qual la població proposa accions per millorar la seva ciutat.