Una vintena de veïns del Raval, sense llum des de fa tres dies

Endesa assegura que es tracta d’un frau elèctric perquè hi havia consum sense contracte

Una vintena de veïns del Raval viuen sense llum des de fa 72 hores després que Endesa els tallés el subministrament. L'empresa assegura que es tracta d'un frau i no d'un cas de pobresa energètica, perquè hi havia consum habitual sense contracte.

Els veïns de l'immoble, situat al número 116 del carrer de l'Hospital, asseguren que en el seu contracte de lloguer hi estava inclosa la despesa elèctrica i que era el propietari de l'immoble qui s'encarregava de pagar els rebuts fins que va fer fallida. En aquest moment, la Sareb es va fer càrrec de la finca i els llogaters van deixar de rebre els rebuts.

L'immoble va passar a ser propietat de l'Ajuntament fa dos mesos, però encara està en procés de registre. Tot i això, els veïns segueixen sense rebre rebuts del lloguer. Per la seva banda, Endesa assegura que no hi ha cap tipus de contracte de subministrament i que han comprovat connexions regulars a l'immoble. Una situació que, alerten, suposa un risc per a totes les persones que hi habiten.

Molts dels veïns lamenten que, sense llum, no només no poden conservar aliments a la nevera, sinó que alguns medicaments també es posen en mal estat lluny del frigorífic. Un d'aquests casos és el d'en Mumpaz Muhammad Bibi, que ha hagut d'anar a buscar noves receptes mèdiques per aconseguir insulina. D'altres, com l'Ángel Pujante, lamenten com després de 38 anys a l'immoble, ara han d'il·luminar-se amb espelmes.

A banda de la falta de llum, els pisos de l'edifici estan també en condicions deplorables de conservació. Veïns i Ajuntament buscaran una solució aquest divendres en una reunió a les 10 del matí. En paral·lel, Endesa i el consistori també han iniciat converses per trobar un remei a aquest conflicte.