Vídeo de denúncia contra la precarietat laboral en el món del teatre

L'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya ha difós un vídeo reivindicatiu per denunciar la precarietat laboral del sector, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Teatre el proper 27 de març. Apunten que el 55 % dels actors no arriben al salari mínim interprofessional.

El proper diumenge és el Dia Mundial del Teatre i el sector, a banda d’organitzar actes lúdics, també n’organitza de reivindicatius. L'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya ha difós un vídeo de denúncia per tal d’explicar que els actors viuen sota el marc de la precarietat laboral i posen d'exemple que el 55 % no arriben al salari mínim interprofessional. També afirmen que el 73 % dels intèrprets no poden viure només amb els ingressos que perceben de la seva activitat professional, que el 65 % no aconsegueix treballar més de tres mesos l'any, o que només el 27 % de la professió reconeix haver tingut feina suficient durant els darrers 15 anys.

En referència als actes de celebració, aquest dilluns se n’han presentat la majoria. A més, durant tot el matí un Bus Turístic ha realitzat un recorregut per mostrar la Barcelona teatral, així com una visita a la nova Sala Beckett, la presentació del joc del teatre i la lectura del manifest d'aquest dia mundial.