Vidal no entén que es mantingui la vaga al metro després dels avenços en la negociació

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB agraeix la col·laboració ciutadana per minimitzar les conseqüències de les aturades

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, no entén per què aquest dilluns hi torna a haver vaga de metro. Assegura que en les últimes reunions de negociació "hem aconseguit tenir un conveni sobre la taula que dona resposta als set punts que per al comitè d'empresa eren imprescindibles per aixecar la vaga". La regidora troba "inexplicable" que la proposta no s'hagi sotmès a votació dels treballadors i que es mantinguin les aturades.

Segons ha explicat Vidal, la mediació de Treball ha permès que les darreres setmanes hagin estat molt "fructíferes", i s'està "molt a prop d'arribar a un acord". En aquest sentit, explica que TMB ha plantejat una proposta de conveni que respon a les principals demandes dels treballadors i que no volen retallar llocs de feina ni drets laborals en cap cas. "És inexplicable" diu, que una proposta  que només millora les condicions de feina que ja són dignes i han de continuar sent-ho, no se sotmeti a votació dels treballadors". Tot i això, confia que seguiran negociant.

Des de la UGT coincideixen que "la Direcció de TMB ha apropat el seu posicionament a les demandes de la part social", amb una proposta econòmica, de calendari i de permisos i en temes com la protecció de les treballadores embarassades. Tot i això, diuen que el comitè "no la considera definitiva perquè resten molts temes pendents de negociació". El sindicat també espera que Treball els cridi a una altra reunió per seguir avançant.

Poques incidències gràcies als usuaris

Sobre la primera franja d'aturades d'aquest dilluns, UGT parla de manca d'incidències i d'un seguiment de la vaga del 95 % dels treballadorsLa regidora de Mobilitat, per la seva banda, atribueix la manca d'incidències a la col·laboració dels usuaris. Segons les dades, l'afluència de passatgers ha augmentat un 13 % abans de les 7 h i ha baixat un 25 % entre les 7 i les 9 h respecte a altres dies laborables. "Hi ha molta gent que no ha agafat el metro o que ha avançat el viatge i això ha permès que no hi hagi hagut incidències greus, tenint en compte que els serveis mínims del 40 % són totalment insuficients", ha afirmat.