Víctor Tomàs, el capità etern

El capità blaugrana ha fet vibrar tota una generació de culers vestint la samarreta del club de la seva vida

Víctor Tomàs s'ha convertit en un pilar del Barça d'handbol i també del club. El capità és un exemple dins i fora de les pistes. Un barcelonista de soca-rel que des de ben petit tenia clar el seu futur, ell volia jugar a handbol i ho volia fer a l'equip del seu cor, el Barça. El somni es va fer realitat i el Víctor ha fet història al Palau Blaugrana. Però encara vol continuar somiant.

"Una llar és un lloc on algú és esperat". Antonio Gala va definir, sense saber-ho, el que és Palau per Víctor Tomàs. L'extrem barceloní ha fet del temple blaugrana casa seva i el seu territori. Una casa que va començar a trepitjar com a cadet i on ara, 19 anys després, milers d'aficionats l'esperen cada setmana. Aficionats com ell, que ja de ben petit, somiaven en una pilota plena de resina bellugant-se entre les mans.

La seva progressió va ser meteòrica, i amb només 17 anys va debutar amb el primer equip. La seva carta de presentació davant el Palau, tres gols al seu actual entrenador, Xavi Pascual.

Més de 1.000 gols després. Aquell jove que va créixer emmirallant-se en el Dream Team ja ha guanyat 50 títols i, fins i tot, ha igualat el mític 7 de 7 que només havia aconseguit el superequip de Valero Rivera.

Una fita que va viure de primera mà. Com a capità, ell va ser l'encarregat d'alçar al cel del Palau cada títol guanyat.

Encara amb corda per estona. Tomàs té contracte fins al 2020, però el seu gran moment el fa ser optimista i allargar encara més el seu idil·li amb el club. Més enllà, ves a saber, però quan arribi el moment de plegar, serà l'hora de passar comptes i veure com el següent capità, aixeca els títols sota l'atenta mirada de la samarreta número 8.

Un somni que permetrà que el Palau segueixi sent casa seva per sempre. Un Palau on algú sempre l'estarà esperant.