Veto municipal a nous bars i locals d’oci a la plaça d’Osca i entorns

També es limitaran els establiments de pública concurrència al carrer de la Creu Coberta per potenciar-lo com a eix comercial

La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el nou Pla d'usos del triangle de Sants, l'àrea delimitada pels carrers de la Creu Coberta i de Sants, el passeig de Sant Antoni i el carrer de Tarragona. El document prohibeix l'obertura de nous establiments de pública concurrència (bars, restaurants, locals d'oci...) a la plaça d'Osca i als carrers de l'entorn i es fixa potenciar l'eix de Creu Coberta com a àrea comercial. El pla ha de passar per la Comissió d'Urbanisme i ser aprovat definitivament en el plenari.

La plaça d'Osca acull en l'actualitat 13 bars i restaurants. La regidora de Sants-Montjuïc creu que es va deixar passar "massa temps" fins a arribar a una situació que veu insostenible. "En cap cas no podem treure llicències que ja estan atorgades, el que sí que podem fer és prohibir-ne de noves", ha afirmat la regidora, que ha afegit que l'augment de l'activitat de restauració estava fent perdre la característica d'aquest barri.

Els restauradors de la plaça veuen bé el veto a nous locals, però discrepen del nou horari de tancament de les terrasses, una hora abans del que es feia abans, perquè asseguren que els ha fet prescindir de personal. A partir de Sant Joan i durant tota la temporada d'estiu, el districte de Sants-Montjuïc posarà en marxa una campanya amb educadors per minimitzar el soroll a les nits quan tanquen les terrasses.

El Pla d'usos del triangle de Sants es fixa també en el carrer de la Creu Coberta, que es vol potenciar com a eix comercial. Per això, s'hi limitarà l'obertura de bars i restaurants i es tindrà en compte la distància entre els ja existents i els nous a l'hora d'atorgar llicències. Als altres carrers del triangle de Sants, també es vol evitar l'augment de locals que puguin afectar negativament la convivència veïnal.