Polèmica per un desallotjament a Entença, 151

Els veïns denuncien un desallotjament il·legal. La propietat insisteix que va ser una actuació exprés perquè l’ocupació es va produir ahir

La polèmica es manté al número 151 del carrer d'Entença. L'endemà que els Mossos d'Esquadra traguessin diverses famílies de quatre habitatges, els veïns han tornat a denunciar que va ser un desallotjament sense ordre judicial i amb violència. Diuen que les famílies hi vivien des de feia diversos dies. Per contra, els representants de la propietat asseguren que els Mossos hi van anar perquè ells els van avisar que algú estava intentant ocupar els pisos.

Aquest dimecres al matí, a primera hora, la propietat ha fet tapiar els quatre pisos . Com ja va passar ahir dimarts, l'acció ha comptat amb la presència de veïns i activistes. També hi havia un representat de la propietat. Just després, els veïns han parlat en roda de premsa per denunciar les condicions en què es va produir l'actuació dels Mossos i han afirmat que dues persones en van quedar ferides, amb diverses contusions. El col·lectiu Iridia ha explicat que recollirà informació i, si cal, intentarà obrir una via judicial per aclarir els fets.

L'Ajuntament assegura que està intentant esbrinar què ha passat exactament. La regidora Gala Pin, que justament ahir va anar al carrer d'Entença quan es va produir el desallotjament, no ha volgut fer-ne una valoració fins que puguin comprovar si hi havia famílies vivint des de feia dies i si els Mossos van actuar correctament.

L'edifici d'Entença, 151 és un dels blocs de la ciutat on els veïns han denunciat especulació immobiliària, sobretot després que s'anunciés el tancament de la presó Model.