Verkami per engalanar el carrer de Sant Pere Màrtir i Jesús a les festes de Gràcia

La comissió de festes d’aquest carrer necessita diners per comprar eines i enllestir el guarnit. És la primera vegada que un carrer impulsa una campanya de micromecenatge per als decorats de les festes

La Comissió de Festes del Carrer de Sant Pere Màrtir i Jesús ha decidit engegar una campanya de micromecenatge a Verkami per comprar eines per enllestir el guarnit d'aquest agost. És la primera vegada que aquesta via participa en la Festa Major de Gràcia i és el primer carrer que demana ajuda d'aquesta manera.

Amb el títol "Art de carrer. Construïm barri" la Comissió de Festes del Carrer de Sant Pere Màrtir i Jesús ha posat en marxa una campanya per recaptar fons per a la Festa Major de Gràcia. Han fet un vídeo en què apareixen els membres de la comissió per donar-se a conèixer i animar la gent a ajudar-los econòmicament. Concretament, necessiten diners per comprar eines, sobretot de cara al muntatge més gran i la col·locació final del guarnit al carrer. Per exemple, diuen que els caldran escales i muntacàrregues, entre d'altres.

Kepa Guarte, un dels patrons del carrer, explica que és molt complicat recaptar diners i a la vegada començar a crear de zero una comissió de festes. La comissió fa pocs mesos que s'ha creat i no té la subvenció de la Fundació Festa Major de Gràcia, ja que el grup es va crear després que s'haguessin concedit les ajudes. Asseguren que per fer diners s'han de fer moltes festes i actes. La comissió integra més d'una vintena de persones, entre socis i veïns.

Ara esperen que la campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami els ajudi a aconseguir els diners que creuen que necessitaran per enllestir-ho tot. S'han marcat l'objectiu de 1.900 euros. Les donacions són des de cinc euros, amb les quals el mecenes obté tres consumicions per a la festa, fins a un màxim de 100 euros. També tenen l'opció de fer donació en metàl·lic al mateix local, al carrer de Mozart, número 11.