Els veïns de la Vila Olímpica es manifesten per denunciar la represa de les obres de l’alberg juvenil

L'Associació de Veïns de la Vila Olímpica ha tornat a sortir al carrer aquest dissabte per protestar contra la represa de les obres de construcció de l'alberg juvenil a l'avinguda d'Icària. En la manifestació hi han participat un centenar de persones que han reiterat el seu rebuig al projecte. Precisament les mobilitzacions veïnals van aconseguir aturar els treballs el novembre passat, però ara l'entitat denuncia que l'Ajuntament n'ha aixecat la suspensió. ERC adverteix que si no es fa una consulta sobre el projecte votarà no al PEUAT.

El projecte d'obrir un alberg juvenil de 440 places al número 145-147 de l'avinguda d'Icària, a tocar amb el carrer de Rosa Sensat ha topat des l'inici amb el rebuig veïnal. Per això des de l'Associació de Veïns de la Vila Olímpica van començar una campanya de mobilitzacions el novembre passat en què cada dissabte al matí es concentraven davant  de l'edifici afectat.

Arran de les protestes veïnals, l'Ajuntament va estudiar el cas i va detectar que l'empresa no havia presentat el projecte executiu per dur-hi a terme les obres de reforma. Per això, el consistori va precintar l'edifici i en va paralitzar les obres, que s'han reprès dos mesos després. El govern municipal ha confirmat que ha aixecat la suspensió perquè ja s'ha presentat tota la documentació necessària, i que la qualificació urbanística permet que l'edifici es converteixi en un alberg turístic.

Critiquen la "falta d'acció" municipal

Els veïns de la Vila Olímpica consideren que aquest "macroprojecte" tindrà un impacte molt negatiu al barri i que el procés de gentrificació està provocant la marxa dels veïns. Per això, es queixen de la inacció del consistori. Segons l'entitat és "totalment contradictori estar en contra de l'alberg i no propiciar alternatives per aquest espai" que, diuen, està pensat i construït per ser un edifici d'oficines.

L'entitat reclama solucions i una actuació del govern municipal al costat dels veïns. En aquest sentit, consideren un greuge que el projecte d'un hotel a la Torre Agbar, que consideren similar, hagi fracassat gràcies a les dificultats que hi ha posat l'Ajuntament, que han fet desistir la propietat; i que, en canvi, l'alberg tiri endavant.

La proposta de consulta d'ERC

A la protesta hi han participat Alfred Bosch i Trinitat Capdevila, i altres consellers de districte d'ERC, que aquesta setmana va proposar fer una consulta sobre diversos nous equipaments hotelers, com l'alberg de la Vila Olímpica. Els veïns veuen amb bons ulls la proposta del Grup Municipal d'ERC de fer una consulta. De fet, critiquen la manca d'informació respecte del projecte, perquè no han estat ni informats ni consultats.

Sobre aquesta petició l'Ajuntament ja ha respost que no organitzarà la consulta sobre els nous hotels perquè és "inexecutable", i per això els republicans, es reafirmen, no donaran suport al PEUAT.