Els veïns de Sant Andreu Sud denuncien incivisme a la plaça de Can Portabella

L’Associació de Veïns de Sant Andreu Sud afirma que la presència d’un grup de joves cada vegada més nombrós no permet passejar per la zona tranquil·lament

Els veïns Sant Andreu fa mesos que conviuen, asseguren, amb trobades de joves que es fan a la plaça de Portabella, on, fins i tot, organitzen lluites de boxa. Segons l'Associació de Veïns de Sant Andreu Sud, ja fa dies que pateixen sorolls, crits i música molt alta en aquest espai i el grup de joves cada vegada és més nombrós. Diuen que la plaça "fa pena" i que es troba plena de brutícia. A més, asseguren, que la Guàrdia Urbana no sempre hi actua malgrat l'avís diari dels veïns.

Per això, s'han queixat a través de Twitter i reclamen poder recuperar la plaça de Portabella com un espai destinat a l'ús veïnal. La zona té dos parcs infantils i, diuen, els nens ja no hi van, com tampoc no ho fan els amos que fins fa poc hi passejaven els seus gossos.

Segons l'Associació Veïnal de Sant Andreu Sud, aquestes trobades, que sovint acaben en lluites de boxa al mig del carrer, generen conflictivitat al barri. A més, asseguren que hi han vist escenes violentes i han detectat, afirmen, consum de drogues. Els veïns ja han alertat la Guàrdia Urbana d'aquest problema, tot i que, segons l'entitat, els han dit que és un conflicte difícil d'erradicar, ja que es mou d'una zona a una altra.