Veïns del Poble-sec demanen equipaments al Palau de la Premsa

Veïns del Poble-sec demanen a l'Ajuntament que el Palau de la Premsa es converteixi en un equipament per al barri. Des de fa prop de tres anys se n'ha cedit provisionalment una sala de la planta baixa a l'AMPA de l'Escola Jacint Verdaguer. Ara els veïns reclamen que se'n faci una rehabilitació integral i que se'n doni un ús que beneficiï a tot el barri.

Aquest edifici es va construir perquè els periodistes hi poguessin treballar durant l'Exposició Universal de 1929. Després va passar una caserna de la Guàrdia Urbana però amb els anys s'ha anat deteriorat. Des de fa prop de tres anys se n'ha cedit provisionalment una sala de la planta baixa a l'AMPA de l'Escola Jacint Verdaguer fins que finalitzi l'ampliació del centre que està construint el Consorci d'Educació. Però és una cessió temporal i només d'una petita part de l'edifici.

La construcció es molt gran però,segons assegura l'Ajuntament, té poca superfície útil, ja que els sostres són molts alts, té una gran cúpula i, en definitiva, no és un edifici de fàcil ús. La major part de l'edifici està en molt mal estat i, per exemple, no es pot accedir a les plantes superiors perquè l'escala monumental ha cedit. A més, rehabilitar un edifici modernista amb aquest valor artístic costaria al voltant de 10 milions d'euros. El districte no ho ha descartat, però, segons assegura, en aquest moments no hi ha pressupost per assumir aquesta inversió.