Veïns i Ajuntament celebren que es buidi però seguiran de prop els terminis

El teixit veïnal continuarà reivindicant la Model com a espai obert al barri, com ha fet els últims 30 anys

L'Associació de Veïns de l'Esquerra de l'Eixample ha rebut el tancament de la presó Model "amb molta alegria", però també "amb certa desconfiança". Segons Toni Colomina, el president de l'entitat, mantindran les seves reivindicacions fins que l'actual centre de preventius no sigui realment un espai per al barri. Pel que fa al consistori, la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha dit que seguiran de prop els terminis que ha anunciat la Generalitat i que durant els pròxims mesos es farà un procés participatiu similar al que es va fer l'any 2009.

L'objectiu d'aquest procés participatiu és, segons Sanz, definir els usos que tindrà en un futur l'espai que ara ocupa la Model i actualitzar les demandes veïnals, ja que, passats gairebé 10 anys, n'hi podria haver "algunes d'encara vives i d'altres no". De fet, el que l'Ajuntament ha sotmès a la participació veïnal és precisament això: si cal replantejar algunes demandes. Encara que, si tot evoluciona segons el previst, el govern català entregarà les claus de la presó al consistori al juny, la tinenta d'alcalde ha plantejat un termini d'entre sis i vuit mesos per actualitzar els usos del centre.

Colomina ha explicat a betevé que, entre els plantejaments veïnals, es troba una centre diürn per a gent gran, una escola bressol, un poliesportiu per a joves, un aparcament soterrat, una residència per a persones discapacitades i un museu que permeti conservar la memòria històrica de la presó Model. Els veïns asseguren que tots aquests usos podrien conviure al mateix espai.