Veïns farts d’esperar la futura estació de la Sagrera

L’Associació de Veïns de Sant Andreu Sud reclama que es reprenguin i s’acabin les obres de la futura estació intermodal de la Sagrera

Els veïns denuncien que les obres inacabades provoquen greus perjudicis al barri. Afirmen que, després de més d'una dècada de retards, moltes botigues han tancat, els carrers s'han degradat i les obres s'han convertit en un focus de brutícia. En declaracions al programa 'bàsics', han explicat que ja han registrat una queixa i una sol·licitud d'intervenció al Síndic de Greuges.

Cristina Galán, membre de l'associació veïnal, ha explicat que el comerç de tota la zona propera a la tanca d'obres "ha mort". S'ha queixat també que els treballs estan aturats, "ningú no hi treballa, però tampoc no ho vigilen" i això "ha provocat que augmentin les colònies d'animals i que hi hagi aigües estancades que generen plagues de mosquits". Ha afegit que "darrerament també hi malviu gent" i "que al febrer hi va haver dos incendis dins la zona d'obres".

Per tot això, han registrat una sol·licitud d'intervenció davant del Síndic de Greuges i han iniciat una campanya a la plataforma Change.org. Fan tres reivindicacions: que l'Ajuntament i la Generalitat pressionin el Ministeri de Foment perquè reprengui i acabi les obres, que mantinguin la zona cuidada i vigilada i que la part acabada de la llosa -que cobreix les vies- s'urbanitzi.

Les obres de l'estació de la Sagrera acumulen més de 10 anys de retards i reformulacions. Ara, els treballs estan aturats i, mentre no s'acaben, tampoc no tira endavant tot el projecte de cobriment de les vies del tren, que ha deixat una rasa oberta de 3,8 quilòmetres que separa els districtes de Sant Martí i Sant Andreu.