Els veïns que volen cobrir la ronda de Dalt acusen el govern de manipular la participació

Cobrir la ronda de Dalt va ser la proposta més votada al procés Decidim Barcelona, amb 1.720 suports. Tot i així, aquesta reivindicació veïnal no té ni molt menys garantida la inclusió al Programa d'Actuació Municipal (PAM) d'aquest mandat. El govern municipal només preveu començar a construir-hi unes passeres per sobre de la ronda. Per això, les associacions de veïns al voltant de la Vall d'Hebron asseguren que el procés participatiu ha estat "una farsa". Diuen que Barcelona en Comú ha fet un "ús patrimonial i sectari" de l'Ajuntament de Barcelona en revocar compromisos assolits per l'anterior executiu.

Els veïns de la Teixonera, Sant Genís dels Agudells, Parc de la Vall d'Hebron, Montbau i Font del Gos es mostren decebuts amb el procés participatiu Decidim Barcelona. Joaquim Cama, membre de l'Associació de Veïns Parc de la Vall d'Hebron, assegura que els resultats que es mostren ara al web municipal estan manipulats. La seva proposta va obtenir 1.720 vots, però l'han agrupada amb una altra de l'Administració que va obtenir-ne 170 suports, amb la qual cosa no estan d'acord: "La nostra proposta era la més votada, ja no està en primera posició i ningú no ha respectat el nostre contingut. El procés no reflecteix la voluntat de la gent".

Fa més de 20 anys que demanen que es cobreixi i soterri la ronda de Dalt. Diuen que són barris discriminats per l'Ajuntament, ja que en altres trams s'han fet obres per millorar aquesta infraestructura viària i els entorns. Van arribar a un acord amb l'anterior equip de govern, però l'actual ha fet marxa enrere. L'executiu d'Ada Colau proposa construir dues passarel·les en el tram que és a tocar de Sant Genís i la Teixonera, i un calaix a la part del Parc de la Vall d'Hebron. Els veïns ho consideren insuficient. Demanen que s'acabi la redacció de l'avantprojecte que es va licitar per tal de saber quin seria el calendari i el pressupost del projecte.

Recentment es van reunir amb l'actual Ajuntament, però les negociacions no van arribar a bon port. Joaquim Cama explica quines mesures volen emprendre ara, després de "la farsa" que ha representat per a ells el procés participatiu del Programa d'Actuació Municipal (PAM): "Demanarem una entrevista amb els síndics de greuges de la Generalitat i de l'Ajuntament per denunciar aquesta violació del dret a participació".