Veïns del Coll demanen la pacificació del carrer del Portell i el camí de Can Mora

Asseguren que amb l’obertura de les instal·lacions esportives de l’Escola Virolai s’ha agreujat la situació de caos circulatori

Els veïns del carrer del Portell i el camí de Can Móra denuncien que fa temps que viuen una situació de caos circulatori. Ara, però la situació s’ha agreujat amb l’obertura del poliesportiu de l’Escola Virolai que ha fet que el trànsit augmenti. Expliquen que és un no parar d’entrar i sortir cotxes i l’aparcament s’ha descontrolat. Per això, demanen que es posi fre al trànsit i es pacifiqui la zona.

Es tracta de dos carrers que són als límits dels districtes de Gràcia i Horta-Guinardó. El carrer del Portell té dos carrils de circulació i no té voreres, a més hi ha cotxes aparcats a banda i banda, quan només està permès en una. Això fa que sigui complicat per als vianants passejar-hi. A més, l'espai entre l'aparcament dels cotxes i les porteries dels números 10, 12, 14 i 16 del carrer del Portell és moltes vegades tan escàs que dificulta l'accés dels veïns als habitatges.

El camí de Can Mora és per a vianants, és una via sense sortida que comunica amb el Parc Güell. Però els cotxes hi passen a buscar aparcament. En aquest carrer hi ha l'entrada a l'Escola Bressol el Gat Negre i les famílies amb cotxets o nens petits asseguren que és un perill.

Els veïns de la zona asseguren que és un caos circulatori i que amb l'obertura del poliesportiu de l'Escola Virolai s'ha agreujat aquesta situació. Aquest pavelló es va inaugurar l'octubre del 2014, i el trànsit ha anat en augment. Els veïns demanen a l'Ajuntament que reguli aquesta situació, ja que consideren que és necessària una intervenció urgent que torni a aquesta via el caràcter de passeig, ja que és l'únic tram pla i per a vianants del barri. Per això, creuen que és necessari posar un senyal de prohibit circular al camí de Can Mora, que només puguin accedir-hi serveis, veïns i emergències, posar testos o pivots a les entrades dels edificis i urbanitzar el tram del carrer del Portell fins a la plaça de Grau Miró i fer un espai segur per als vianants.

Aquestes demandes ja s'han presentat al districte de Gràcia, que està estudiant la situació d'aquesta zona fronterera entre dos districtes.