Veïns de les barraques del camí de la Cadena esperen ser reallotjats d’aquí a uns mesos

Els barraquistes denuncien les pèssimes condicions dels seus habitatges, que serán enderrocats.

Encara hi ha més d'una vintena de famílies vivint en barraques en pèssimes condicions. Alguns, des de fa més de 30 anys. Aquest espai es troba afectat per la reforma de Can Batlló i els veïns hauran de ser reallotjats. Tot apunta que abans de l'estiu podran marxar.

Si no hi ha canvis aquest serà l'últim hivern que els veïns del camí de la Cadena passaran en les barraques. Els pisos on han de ser reallotjats ja estan pràcticament acabats i en principi abans de l'estiu ja s'hi podran traslladar. Els veïns asseguren que viure en aquest espai s'ha convertit en un malson. El conjunt de cases està situat just on conflueixen el carrer de Parcerisa i el del camí de la Cadena, al barri de la Bordeta, a tocar de la Gran Via. Segons el Centre Social de Sants, aquí viuen  21 famílies.

Les barraques  estan en molt mal estat. Tenen una petita habitació, una sala menjador, cuina i lavabo. En algunes hi arriben a viure sis persones d'una mateixa família. Els veïns diuen que quan plou els cau aigua a dins, que els entren rates i que la situació ja és insostenible. Per això esperen que el reallotjament es faci aviat. Les obres dels seus futurs habitatges acumulen anys de retard.

Escolta aquí les entrevistes 🔊