Veïns de la Sagrada Família assumeixen el risc d’atemptats després de la falsa alarma

Els gihadistes d’Estat Islàmic han utilitzat diverses vegades la imatge del temple en vídeos i revistes propagandístiques

L'endemà de la falsa alarma per una furgoneta sospitosa a prop de la Sagrada Família, els entorns del temple han recuperat la normalitat. S'hi manté, però, el desplegament habitual dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. La basílica és objectiu del terrorisme gihadista i els veïns i comerciants fa temps que conviuen amb el risc, alguns amb por i d'altres, amb resignació.

Alguns veïns reconeixen que l'ampli dispositiu antiterrorista d'aquest dimarts al vespre els va despertar "la por" d'un possible intent d'atemptat. Els Mossos van acordonar diversos carrers de l'entorn del temple, van desallotjar comerços i també es va tancar l'estació de metro de la Sagrada Família mentre es feien les comprovacions per descartar que la furgoneta portés material perillós. Tot i això, algunes persones que viuen o treballen al voltant asseguren que aquest tipus d'amenaces no els generen temor perquè "no se sap ni quan ni on pot passar".