Veïns de la Barceloneta recelen del nou projecte de la Marina Vela

L’AV Barceloneta ho veu amb bons ulls si atreu un turisme de “qualitat”, però l’AV Òstia n’és molt crítica

L'Associació de Veïns de la Barceloneta dona per bo el projecte si serveix per "revitalitzar la zona" i atreure "turisme cultural". En canvi, l'Associació de Veïns de l'Òstia assegura que aquesta modificació s'ha fet "d'esquenes a la ciutat i als veïns" i que la Barceloneta no es pot permetre més punts d'atracció turística.

L'AV Barceloneta es reunirà dilluns amb el gestor del Port de Barcelona i espera tenir més detalls d'aquesta nova modificació del projecte de la Marina Vela, la tercera que es fa. De moment, però, en fan una primera valoració positiva.  Carmen Piera, membre de l'entitat veïnal, assegura que "tot el que siguin iniciatives culturals, educatives o comercials" li semblen "perfectes", però també matisa que tenen dubtes que els nous espais d'oci que s'hi han projectat, com per exemple la zona de restauració i botigues del edifici Pont-Porta-Port, no acabin "perjudicant la mobilitat i atraient el turisme massiu" a una zona ja molt castigada.

Molt més crítics són els membres de l'Associació de Veïns de l'Òstia, que afirmen que la proposta del Port s'ha fet "d'esquenes a la ciutat i als veïns". Pepa Picas, membre de l'associació, creu que tenir "aquest espai obert" generarà més presència de turistes al barri. També dubta de l'eficàcia del bus nàutic, una mena de "golondrina" amb què es pretén connectar la plaça del Portal de la Pau amb la Marina Vela. "No és la solució", assegura, "la gent continuarà entrant pel passeig de Joan de Borbó i això serà un coll d'ampolla". Picas explica que tot el que generi més turisme agreuja el problema de la gentrificació del barri. Assegura que actualment hi ha 22 edificis al barri tancats a mans d'inversors i d'on els veïns han estat expulsats.