Els veïns de les Corts matisen el projecte d’Espai Barça

Treballen conjuntament amb l’Ajuntament i el club per acabar de definir la reforma, que es va presentar al febrer

Els veïns de les Corts participen des de fa mesos en taules de treball amb l'Ajuntament i el Barça per tal d'acabar de definir el projecte del nou Espai Barça que afectarà una zona de 275.000 metres quadrats. Els veïns estan satisfets que la reforma prevegi obrir zones verdes al barri però demanen es posi èmfasi a reduir el nombre de cotxes privats a la zona els dies de partit i demanen que la reforma es dugui a terme pensant en l'entorn.

Tot i que es tracta d'un projecte molt avançat i consensuat  en molts dels aspectes amb l'equip de govern, els veïns de les Corts han traslladat part dels seus neguits a les taules de treball obertes des de fa mesos a tres bandes. Un dels aspectes que consideren que s'hauria de millorar són les mesures per evitar col·lapses als carrers adjacents a l'estadi els dies de partit. Segons el Joan Hernández, membre de la Coordinadora de Veïns de Mejía Lequerica, aquest aspecte és contradictori, ja que, tot i que el Barça deixa clar que vol potenciar els desplaçaments en transport públic, crearà un aparcament soterrat per a 3.200 vehicles, cosa que -segons assegura Hernández- farà que molts aficionats es continuïn acostant al Camp Nou amb el seu cotxe.

Per als veïns també és important que els voltants del Camp Nou es mantinguin i es tingui cura, per exemple, de l'arbrat centenari que hi ha al costat de l'estadi. Així, la voluntat del club de convertir el carrer de la Maternitat en una via de doble sentit preocupa els veïns, ja que es tracta d'un carrer amb mols arbres i no volen que es tallin.

Un altre dels aspectes que els preocupa és la instal·lació d'un àrea comercial de 10.000 metres quadrats i demanen a l'Ajuntament que demani que aquesta àrea sigui sostenible i es faci sempre garantint la viabilitat dels comerços que ja hi ha ara als entorns del Camp Nou.