Veïns demanen a l’Ajuntament que acceleri la llicència d’enderroc de La Benaventurada

Membres de l'Associació de Veïns del Camp Nou, a les Corts, han recollit 1.450 signatures per demanar al consistori que tramiti ràpidament la llicència perquè el propietari de l'edifici pugui enderrocar-lo. Els ocupes no descarten tornar a intentar-hi entrar si bé reconeixen que les possibilitats s'han reduït des que es va tapiar l'immoble, el dilluns 31 d'octubre.

Els veïns del Camp Nou volen evitar una ocupació  de nou de l'edifici de La Benaventurada, al carrer de Benavent, número 25, sigui com sigui. La raó de la petició és que temen que es pugui reproduir al barri un conflicte similar al que hi va haver a Sants amb Can Vies. De fet, diuen que aquests dies viuen amb certa por i incertesa per la possibilitat que els ocupes tornin a entrar a l'espai. Expliquen que no volen conviure en un clima d'amenaces i fractura veïnal com asseguren que passa a Gràcia, Ciutat Vella i Sants.

Per aconseguir que l'ocupació no es repeteixi han recollit 1.450 firmes en 48 hores per sol·licitar a l'Ajuntament que acceleri la tramitació de la llicència d'enderroc de l'edifici que el propietari, de titularitat privada, ja ha gestionat. Demanen que el consistori no sigui permissiu amb el col·lectiu ocupa perquè consideren que, sinó, aviat avançarà ocupant cases i comerços. Reclamen també que es respecti la propietat privada i que es deixin de polititzar els edificis del barri. I denuncien que l'autogestió d'aquests espais és una fal·làcia si no va acompanyada de permisos i de llicències, tal com diuen que fan la resta de veïns i comerciants.

Els ocupes veuen més difícil la reocupació

La posició dels ocupes, que continuen reunint-se per tractar la qüestió, no ha canviat i encara mantenen esperances de reocupar La Benaventurada. Això sí, reconeixen que des que es va tapiar l'edifici el 31 d'octubre les possibilitats de tornar a accedir-hi han minvat considerablement.