Veïns i comerciants demanen que es desencalli la reforma del Paral·lel

Els extrems de l’avinguda encara estan pendents d’una reforma

Fa dos anys, l'Ajuntament va paralitzar les obres als dos extrems del Paral·lel i es va comprometre a obrir un "procés participatiu real" per posar d'acord totes les parts implicades en la reforma de l'avinguda. Veïns i comerciants, però, afirmen que la situació provoca un "greuge comparatiu" entre les botigues dels extrems i les del centre del carrer, que ja s'ha reformat.

Fa dos anys, l'Ajuntament va paralitzar la reforma dels extrems del Paral·lel perquè, segons va assegurar, no existia un consens sobre l'aspecte que havien de tenir els trams de l'avinguda compresos entre la plaça d'Espanya i el carrer de Lleida i el carrer de Sant Pau i la plaça de les Drassanes. La voluntat del consistori era recuperar l'Espai de Treball Compartit del Paral·lel, un lloc de trobada entre l'Ajuntament i les entitats i moviments socials dels tres barris que limiten amb l'avinguda -el Raval, el Poble-sec i Sant Antoni-.

"Greuge comparatiu" entre els extrems i el centre

Veïns i comerciants del Poble-sec, però, acusen el govern d'inacció durant aquest temps i demanen al consistori que tiri endavant la reforma de la via. L'Associació de Comerciants del Poble-sec assegura que "hi ha un greuge comparatiu entre els comerços situats als extrems del Paral·lel i els del centre, ja que l'afluència de públic és menor", i demanen mesures urgents.

La intenció de l'Ajuntament però no és actuar de forma imminent. "Hem d'aprofitar el que queda de mandat per fer un debat global sobre la reforma de l'avinguda del Paral·lel, confrontant diferents veus veïnals, comercials, d'usos i dels diferents districtes implicats", afirma. La Unió d'Associacions de Veïns del Poble-sec creu que aquest procés participatiu és innecessari perquè ja se n'havia fet un i el projecte ja estava signat i tancat.