La lluita veïnal evita la construcció d’un nou equipament als Jardins de Can Farrero

L’Ajuntament ha presentat als veïns una nova proposta per ubicar el Centre d’Atenció Integral de la Marina

Amb l'oposició dels veïns a la construcció d'un centre d'atenció integral de 1.000 metres quadrats als Jardins de Can Farrero, a la Marina de Port, el districte de Sants-Montjuïc ha presentat una ubicació alternativa per a l'equipament. La proposta és ubicar el centre als Jardins de Cal Sèbio, situats molt a prop dels de Can Farrero.

La nova proposta del Centre d'Atenció Integral de la Marina trasllada el projecte als Jardins de Cal Sèbio, que es troben just al costat dels de Can Farrero. Des del districte de Sants-Montjuïc asseguren que la nova ubicació planteja diverses millores com l'accessibilitat i la mobilitat, ja que hi ha parades de bus just davant, i també la conformació de la trama urbana: "Estaria ubicat en línia de façana amb el carrer de la Mare de Déu de Port i donaria una continuïtat a aquest carrer", afirma Xavi Farré, conseller tècnic del districte. El canvi d'ubicació es podrà fer sense sobrecost per la proximitat entre els dos jardins, però cal fer una permuta de sòl que allargarà breument els terminis.

El projecte inicial

El futur equipament s'havia projectat inicialment sobre un solar qualificat d'equipament des del 1987, però la Plataforma Can Farrero es va posicionar en contra assegurant que l'edifici destruiria un pulmó verd del barri i van demanar a l'Ajuntament que busqués una ubicació alternativa per a l'edifici. Ara el veïnat valora positivament la proposta, tot i que esperen poder reunir-se pròximament amb l'Ajuntament per acabar d'aclarir alguns punts com la desaparició de l'espai esportiu per a gent gran.

El nou equipament municipal definit al Pla de barris espera aplegar i apropar al veïnat de la Marina serveis bàsic, com un centre de serveis socials, un espai d'assessorament en habitatge i drets energètics i una zona per a entitats, entre d'altres. Aquest tipus de centre és pioner a la ciutat i s'ha projectat un edifici sostenible i adaptat a l'entorn.