Els veïns de la Barceloneta tenen pressa per limitar l’excés de patinets i segways

Després de l'anunci de l'entrada en vigor de la nova ordenança municipal que limitarà l'ús dels ginys elèctrics a la ciutat, els veïns més afectats tenen pressa perquè es posi en funcionament. La situació al passeig de Joan de Borbó és per alguns d'ells insostenible i tenen ganes que es pacifiqui la convivència entre vianants i els transports elèctrics d'ús personal.

"Fins i tot ens estem plantejant marxar del barr." Fins a aquests extrems estava disposada a arribar una veïna de la Barceloneta a conseqüència de l'estrès que viu cada vegada que surt a passejar pel Front Marítim. El passeig de Joan de Borbó s'ha transformat en un punt de trobada de desenes de persones que organitzen, de manera més o menys legal, sortides amb segways o patinets elèctrics. Ara al novembre la situació és relaxada però a l'estiu, sortir a estirar les cames amb la gentada que hi ha i el trànsit de vehicles elèctrics pot transformar-se en una activitat de risc. La mateixa veïna ens confirma que no es pot sortir amb nens petits perquè "sempre els has d'estar controlant i ja no es pot passejar tranquil". Per tant, per una gran majoria la posada en marxa de la nova ordenança és una bona notícia.

Els professionals del passeig de Joan de Borbó també es mostren satisfets. Alguns disposen d'una gran terrassa per al seu local i en alguna ocasió han vist com un patinet elèctric xocava amb tres de les seves taules i fins i tot atropellava algun client. Els cambrers també pateixen, alguns es veuen obligats a passar pel passeig de Joan de Borbó per atendre les comandes dels clients a les terrasses i més d'una vegada els patinets els han passat a tocar. Veuen amb bons ulls una regulació del pas d'aquests vehicles. Molts apunten que un dels problemes principals és que es deixen aquests patinets potents en mans de menors i això provoca moltes topades entre nens. L'ordenança recull aquesta problemàtica i deixa ben clar que els menors de 16 anys sempre hauran d'anar acompanyats quan portin un d'aquests vehicles elèctrics.