Els veïns planten l’Ajuntament en la comissió de seguiment de la ronda de Dalt

Els veïns d'Horta-Guinardó consideren insuficient la proposta que els planteja l'Ajuntament de fer cobriments parcials a la ronda de Dalt. Per això, els representants veïnals s'han aixecat de la primera reunió d'aquesta tarda i han plantat el govern en la comissió de seguiment del projecte.

En una primera trobada, l'Ajuntament ha explicat als representants dels veïns d'Horta-Guinardó els nous criteris de treball per minimitzar l'impacte de la ronda de Dalt als barris per on passa, una proposta que ja els va avançar fa unes setmanes. El consistori aposta per deixar de banda el projecte de cobriment total de la via i fer-n'hi de parcials, que consideren més viables. També es plantegen altres actuacions com la instal·lació de pantalles per reduir el soroll.

Els veïns de la zona d'Horta-Guinardó consideren insuficient aquesta proposta i asseguren que s'han tensat les relacions amb el consistori. Per això, han decidit marxar després de la primera reunió amb el govern i plantar, així, l'alcaldessa en la comissió de seguiment de la ronda de Dalt. Reclamen que es deixin de banda nous estudis i que es respecti l'acord a què van arribar, durant el mandat anterior, amb CiU i el PSC.

Sí que han assistit a la comissió representants d'associacions de veïns d'altres barris per on passa la via, l'alcaldessa, Ada Colau; la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora d'Horta-Guinardó, Mercedes Vidal. Colau ha entès la reacció dels veïns "després de dècades de promeses incomplertes" però defensa que el projecte que posa el govern sobre la taula és "viable al més aviat possible".

De manera paral·lela l'oposició ja ha reclamat que es tiri endavant el cobriment total de la via. En el ple de l'abril, es va aprovar una proposició de CiU que insta l'executiu a convocar la taula de treball d'aquestes obres i a assignar-hi el pressupost necessari per començar-les durant aquest mandat.