Elite Taxi anuncia una altra vaga per al dijous 27 de juliol

La previsió és fer marxes lentes per col·lapsar infraestructures de l’estat com el port i l’aeroport

La batalla dels taxistes contra les llicències per a VTC que utilitzen plataformes com Uber i Cabify tindrà un altre capítol més el dijous 27 de juliol. Elite Taxi ha convocat una jornada d'aturades de 24 hores i ha batejat la mobilització com l'Operació De la Serna, pel nom del ministre. La previsió és fer marxes lentes per col·lapsar infraestructures de Foment com el port i l'aeroport. A la convocatòria, s'hi sumen altres organitzacions del sector com Taxi Companys.

Inicialment, la vaga estava prevista per al 31 de juliol, però el col·lectiu de taxistes ha decidit avançar-ne la data per no perjudicar els usuaris en l'operació sortida de vacances d'agost. La intenció d'Elite Taxi és pressionar Iñigo de la Serna perquè els rebi i poder començar a negociar i fer que es compleixi la llei sobre llicències per a VTC, que estableix que hi ha d'haver una llicència d'aquestes característiques per cada 30 de taxis.

Denuncien que el ministre es nega a rebre'ls i pensen que col·lapsant infraestructures com l'aeroport o d'altres de similars a la resta de l'estat, potser els farà cas. També han anunciat que el mateix 27 de juliol decidiran si convoquen una vaga indefinida amb l'objectiu d'afectar els punts estratègics que depenen del Ministeri de Foment.

En una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé91fm, el portaveu d'Élite Taxi, Ibán Sesma ha explicat els motius pels quals han canviat la data de la protesta, prevista inicialment pel dia 31 de juliol. "Creiem que el dia 31 podia provocar més caos pel fet de coincidir amb l'operació sortida i la tornada de vacances". Segons Sesma, la intenció no és col·lapsar Barcelona, sinó "més aviat les infraestructures de Foment, com els ports i aeroports".

Escolteu-ho aquí: