Dos de cada tres trens en les hores punta per una vaga de maquinistes a Renfe

Els maquinistes de Renfe estan cridats a una vaga convocada per a aquest divendres pel sindicat CGT. El Ministeri de Foment i el Departament d’Empresa i Ocupació han fixat uns serveis mínims del 66 % dels trens en les hores punta i del 33 % la resta del dia. S’hi sumaran les afectacions que encara arrosseguen les línies R2, R11 i R8 i no s’oferirà servei complementari d’autocars.

Els serveis mínims estableixen que circulin el 66 % dels trens entre les 6 i les 9.30 h i entre les 17 i les 20.30 h del vespre. Durant la resta del dia, es garantirà el 33 % del servei de Rodalies. Per als trens de llarga distància i alta velocitat, els serveis mínims són de 72 i del 63 % en el cas dels Avant.

La vaga de 23 hores se sumarà a les afectacions que encara arrosseguen les línies R2, R11 i R8 després del robatori de coure d’aquest dimarts. Renfe ha puntualitzat que l’aturada es va convocar abans de l’incident. La companyia preveu que les línies R2 i R11 puguin incrementar el temps de viatge en 30 minuts de mitjana. Pel que fa a l'R8, circularà entre Martorell i Cerdanyola Universitat i no hi haurà servei complementari d’autocars.